Consiliu local mai mic la Turceni. Lista USL, epuizată de excluderi!

Partidul Naţional Liberal (PNL) Gorj radiază un număr de trei consilieri din Turceni, au anunţat ieri cei doi copreşedinţi ai formaţiunii politice, Dan Vâlceanu şi Tudor Barbu. Potrivit conducerii partidului cei trei consilieri au votat tot timpul cu PSD şi au menţinut astfel în funcţia de viceprimar la Turceni pe Cristina Cilibiu, o apropiată a fostului primar Ion Iordache. Cei trei consilieri radiaţi nu au vrut să comenteze acuzaţiile care le-au fost aduse de superiorii din partid.

Ion Dinu, Marius Ioniţoiu şi Nicolae Burada sunt cei trei consilieri locali de la Turceni care vor fi radiaţi din Partidul Naţional Liberal. Tudor Barbu, copreşedintele PNL Gorj, a spus ieri în conferinţă de presă că cei trei au aderat la o altă doctrină politică şi că fac jocurile PSD şi ale fostului primar Iordache. ”În cadrul Biroului Politic Judeţean, trei consilieri de la Turceni vor fi radiaţi din Partidul Naţional Liberal, nu este decât un alt pas din secvenţa ”pas cu pas” pe care liberalii au iniţiat-o acum şapte luni în Gorj, de schimbare din temelii a răului, a cârdăşiei cu PSD, schimbare a tuturor celor care nu au înţeles că noi şi pesediştii suntem două căi complet diferite în politica din România. Cei trei s-au opus în două rânduri prin vot, aderând astfel la o altă doctrină politică decât cea liberală, s-au opus la schimbarea viceprimarului din Turceni care nu este doar prieten de casă şi acolit al domnului Iordache, dar este şi pesedist de marcă, doamna cu pricina”, a spus Tudor Barbu, copreşedintele PNL Gorj.

S-a terminat lista de supleanţi

Interesant este faptul că cei trei consilieri liberali radiaţi sunt practic de neînlocuit în sensul că lista de supleanţi s-a terminat. Cu alte cuvinte, PNL preferă să piardă un număr de trei consilieri decât să accepte trădători în partid. ”Nu poţi să faci politica liberală cu nişte consilieri care votează cu PSD. Din păcate pentru noi nu mai avem pe nimeni cu care să-i înlocuim pe cei trei, lista s-a terminat, deci vom rămâne cu mai puţini consilieri la Turceni, dar am convenit cu Dan că mai bine mai puţini şi liberali, decât cu trei în plus şi cei trei să fie cu carnet PNL în costumaţia roşie a pesediştilor”, a spus Tudor Barbu, copreşedintele PNL Gorj.

Celălalt copreşedinte, Dan Vâlceanu, susţine că în urmă cu aproape două săptămâni a purtat o discuţie cu cei trei consilieri să vadă dacă aceştia au de gând să-şi schimbe atitudinea, însă fără folos. ”Cei trei consilieri au ţinut în funcţie de viceprimar preşedintele PSD Tuceni. Am avut o discuţie împreună cu ei pentru a putea observa dacă pe viitor au de gând să-şi schimbe atitudinea. Răspunsul lor a fost clar: rămân exact aşa, roşii”, a spus Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj. Contactaţi telefonic, cei trei consilieri au spus că nu au fost informaţi despre faptul că vor fi radiaţi, dar că îşi acceptă soarta. ”Aşa este politica, ca şi vântul azi bate într-o direcţie, mâine bate în alta. A fost discuţia asta între noi, dar nu am ce să comentez, asta este”, a spus Marius Ioniţoiu, consilier local. 

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: