Consiliul Judeţean disponibilizează de la unităţile subordonate

Consiliul Judeţean (CJ) Gorj a anunţat că va disponibiliza 31 de persoane. Directorii unităţilor subordonate au întocmit deja, la cererea Consiliului, o situaţie a posturilor ce urmează a fi reduse. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Adina Andriţoiu, a declarat că la nivelul instituţiei nu s-a stabilit câţi vor fi daţi afară. Cert este că, adunându-i pe cei care vor pleca de la unităţile subordonate, Consiliul Judeţean pare să concedieze foarte puţini sau deloc. CJ Gorj are 146 de angajaţi.

Directorii Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii şi Muzeului Judeţean nu au fost găsiţi pentru a spune la câte persoane trebuie să renunţe.

Patru de la Gestionarea Deşeurilor

Astfel, Serviciul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor a anunţat că va renunţa la patru posturi printre care trei paznici şi un inginer care a solicitat pensionarea. „Noi avem patru posturi care merg spre reducere, trei paznici la nişte magazii care nouă nu ne mai folosesc şi care din câte am înţeles Consiliul Judeţean le va vinde şi un inginer care s-a pensionat. Îmi pare foarte rău pentru oamenii aceştia, noi nu am fi vrut. Aveam 27 de angajaţi şi trebuie să mai rămânem cu 23”, a declarat Vasile Cazan, şeful serviciului.

Patru de la Camera Agricolă

Şi Camera Judeţeană Agricolă va renunţa la tot atâtea posturi, decizia fiind luată în colaborare cu Consiliul Judeţean. „Camera Agricolă o să reducă trei, patru posturi în condiţiile în care mai sunt vreo patru vacante. Din 29 de angajaţi o să rămânem 23. Am avut o relaţie de colaborare cu Consiliul Judeţean în privinţa posturilor restructurate”, a declarat directorul Camerei Agricole.

Unul de la Salvamont, doi de la „Doina Gorjului“

Serviciul Salvamont Gorj se numără printre cazurile fericite în situaţia în care nu reduce decât un post economic. „Din 13 angajaţi reducem schema cu un post. Nu ne afectează nouă foarte tare activitatea întrucât era pe parte economică şi oricum persoana respectivă iese la pensie. A fost o solicitare comună a consiliului la toate instituţiile subordonate şi criteriile au fost legate de vârsta de pensionare sau abateri”, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont Gorj. Şi Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului” este tot un caz fericit în condiţiile în care restructurează două posturi care oricum sunt în prag de pensionare. „Consiliul Judeţean ne-a cerut să facem propuneri, eu am propus două posturi ca să nu fim noi mai catolici decât Papa. Cei doi angajaţi se pensionează oricum”, a declarat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”.

Cinci de la Şcoala Populară de Artă

Printre structurile subordonate la care se reduc cele mai multe posturi se numără Şcoala Populară de Artă. De aici vor pleca cinci angajaţi în condiţiile în care alte şase posturi sunt vacante. „Un post din cei trei corepetitori, ceilalţi doi vor rămâne la jumătate de normă, două posturi din schema teatrului de păpuşi, un post de regizor de scenă şi un post de IT care nu ştim încă dacă va fi redus sau doar descentralizat. O să ne afecteze activitatea în mod indubitabil de aceea o să discutăm fiecare caz în parte cu Consiliul Judeţean”, a declarat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Unii sunt norocoşi

Printre structurile subordonate norocoase, în sensul că nu vor trebui să facă disponibilizări pentru că şi aşa funcţionează cu un număr foarte mic de angajaţi se numără Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Gorj şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă. 

Chiar dacă structurile subordonate şi-au făcut deja calculele cu cine pleacă şi cine rămâne, instituţia care a cerut situaţiile, în speţă Consiliul Judeţean, încă nu ştie care vor fi posturile ce vor fi restructurate. Potrivit Adinei Andriţoiu, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Judeţean, în prezent se fac propuneri şi se analizează toate posibilităţile în privinţa reducerii de personal. „Până nu avem organigramele aprobate de Autoritatea Naţională a Funcţionarilor Publici nu ştim ce, unde sau care vor fi posturile restructurate din Consiliul Judeţean. Trebuie să fie bătut totul în cuie şi abia apoi vom şti”, a declarat Adina Andriţoiu.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: