Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Consiliul Judeţean îşi măreşte numărul angajaţilor. Cu peste o sută!

Peste o sută de persoane vor apărea pe statul de plată al Consiliului Judeţean Gorj după ce Guvernul condus de Victor Ponta a aprobat o ordonanţă de urgenţă în acest sens. Decizia a fost semnată la câteva zile după lansarea candidaturii lui Victor Ponta la Craiova, în discursul său punând mult accent pe religie. Prin această ordonanţă este rezolvată problema cântăreţilor bisericeşti, aceştia fiind la un pas de concediere în urma unui raport al Curţii de Conturi.

Actul normativ a fost aprobat pe 31 iulie, fără dezbatere publică şi fără a fi anunţat de Guvern nici înainte, nici după şedinţa în care s-a adoptat. În Gorj, sunt peste o sută de cântăreţi bisericeşti. Ei vor fi plătiţi de acum înainte de Consiliul Judeţean. În toată ţara sunt aproape 19.000 de cântăreţi bisericeşti. În urma unui control al Curţii de Conturi, ei fuseseră scoşi de la plată de Consiliile Judeţene, iar acum au fost incluşi din nou în statele de plată ale autorităţile locale. Rapoarte ale Curţii de Conturi din 2011 şi 2012 semnalează ca plăţi ilegale sumele transferate bisericilor de la Consiliile Judeţene pentru salariile cântăreţilor. Problema lor s-a rezolvat la două zile după lansarea oficială a candidaturii la preşedinţie a premierului Victor Ponta. Clarificarea situaţiei cântăreţilor prin încadrarea lor explicită în categoria personalului neclerical, pentru a putea fi plătiţi pe mai departe de către Consiliile Judeţene, s-a făcut, astfel, prin ordonanţă de urgenţă, pe 31 iulie, fără ca proiectul să fie pus în dezbatere publică, aşa cum prevede legea. Secretariatul de Stat pentru Culte susţine că s-a făcut o confuzie. "Este o clarificare. În urma unor controale ale Curţii de Conturi, ei au interpretat că funcţia de cantor este asimilată personalului clerical, însă această încadrare este specifică doar Cultului Mozaic. Pentru Biserica Ortodoxă, pentru Biserica Greco-Catolică, dar şi pentru alte culte, cantorul este de fapt cântăreţul şi face parte din personal auxiliar, neclerical", spune Florinel Frunză pentru gândul.info.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: