Consiliul Judeţean vrea să conteste în instanţă decizia Ministerului Sănătăţii

Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie de la Dobriţa împreună cu juriştii de la Consiliul Judeţean Gorj caută astăzi o soluţie prin care să conteste în instanţă decizia de clasificare a unităţii. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, în cazul în care au şanse, chiar şi minime de câştig, vor acţiona în instanţă. Tiberiu Tătaru, directorul spitalului de la Dobriţa, se întâlneşte astăzi cu juriştii consiliului.

Decizia Ministerului Sănătăţii de a încadra Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa, la cel mai prost nivel de clasificare, a nemulţumit tot Consiliul Judeţean Gorj. „Eu am dat-o la oficiul juridic să vedem dacă sunt şanse de câştig. Dacă avem motive să facem lucrul acesta, îi vom face”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Serviciul juridic din cadrul consiliului se află în prezent în faza de analiză urmând a se stabili care au fost criteriile pentru clasificare şi dacă au fost respectate. „În funcţie de analiză, vom decide dacă vom ataca sau nu actul. Dacă sunt temeiuri de a ataca în contencios administrativ vom face cu siguranţă”, a declarat Zoica Zamfirescu, secretarul Consiliului Judeţean Gorj.

SOLUŢII

Cel mai supărat pe această decizie este de departe, Tiberiu Tătaru, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie de la Dobriţa. Acesta are numai de pierdut în cazul în care clasificarea rămâne în picioare. „Astăzi am întâlnire cu juriştii Consiliului Judeţean şi cu domnul preşedinte Călinoiu să punem pe tapet soluţiile”, a preciza Tiberiu Tătaru.

CONSECINŢĂ

Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa a primit de la minister cea mai proastă clasificare, nivelul V de competenţă. Acest lucru are consecinţe nefavorabile pentru unitatea medicală, urmând să primească finanţare redusă din partea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

  

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: