Consiliul Judeţean vrea să plătească peste 200 de milioane pe plombări

Consiliul Judeţean se chinuieşte de doi ani să bage peste 200 de milioane de lei în buzunarul unei firme, dar nu reuşeşte. La sfârşitul lunii februarie Consiliul Judeţean a lansat cererea de oferte pentru lucrări şi servicii de reparare şi întreţinere a drumurilor judeţene iarna-vara în perioada 2011-2015. Dacă în acest an contractul porneşte de la 2100 de milioane fără TVA, în 2009 era undeva la 180 de milioane fără TVA.

Contractul urmează să fie pe patru ani şi firma câştigătoare ar primi peste 200 de milioane de lei, mai mult cu 26 de milioane faţă de cât ar fi primit în 2009.

Atunci licitaţia fost anulată după ce a fost contestată de trei firme SC STRACO GRUP SRL Bucureşti, SC TEHNOLOGICA RADION SRL Bucureşti şi  SC COLAS DRUMURI SRL.

Un kilometru, „întreţinut“ cu 300 de mii

Preţurile amintite sunt fără TVA, motiv pentru care până la urmă CJ Gorj ar plăti în jur de 260 de milioane de lei.

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a spus că firma câştigătoare se va ocupa de întreţinerea a peste 800 de kilometri de drum. Cu un simplu calcul rezultă că un kilometru de drum este întreţinut cu aproape  trei sute de mii de lei.

„Licitaţia pe care o desfăşurăm pentru întreţinerea drumurilor judeţene pe o perioadă de patru ani înseamnă intrarea cu execuţia lucrărilor legate de ceea ce înseamnă întreţinerea a 837 de km drumuri judeţene, pornind de la lucrări de igienizare, întreţinerea canalelor de circulaţie, marcaje, plombări îmbrăcăminte asfaltice uşoare, covoare asfaltice. Acestea sunt lucrările pe care le executăm de fapt de când sunt drumurile judeţene cu Întreprinderea de Drumuri Judeţene de la nivelul Consiliului Judeţean. Valoarea de 2000 de miliarde e o evaluare în situaţia realizării acestor lucrări în condiţiile ideale“, a explicat Călinoiu.

Firma câştigătoare trebuie să aibă o grămadă de dotări pentru realizarea tuturor lucrărilor. Ofertele vor fi deschide pe 12 aprilie la Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: