Directoare din CJ Gorj, acuzată că strânge bani de la salariaţi

Daniela Stricescu, director executiv în cadrul Consiliului Judeţean Gorj, este acuzată de subalterni că face chetă pentru a-şi plăti o amendă contravenţională, în valoare de 1500 lei. Mai mulţi angajaţi se plâng că Daniela Stricescu face presiuni asupra lor pentru a strânge banii respectivi, deşi ei nu au fost implicaţi în procesul pierdut de şefa lor. Stricescu dezminte acuzaţiile aduse şi crede că astfel de sesizări sunt făcute cu scopul de a aducere atingere imaginii şi demnităţii sale.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj spun că Daniela Stricescu a ajuns în instanţă după ce a anulat un proces-verbal de contravenţie întocmit de Camera de Conturi, ca urmare a unui control efectuat în anii trecuţi. Printr-o hotărâre a Tribunalului Gorj din data de 6 aprilie 2016, s-a dispus o amendă contravenţională în cuantum de 1500 de lei. Potrivit unei sesizări trimise la Pandurul, directoarea Stricescu „a dispus ca această amendă să fie achitată prin contribuţia unui număr de angajaţi ai instituţiei, funcţionari care îşi îndeplinesc sarcinile de serviciu conform fişei postului... Instanţa de judecată a hotărât această amendă contravenţională pe numele doamnei director executiv, în proces nefiind implicaţi aceşti funcţionari care, în mod abuziv, au fost obligaţi să plătească amenda doamnei Stricescu. Considerăm că este o formă nejustificată de abuz din partea doamnei Daniela Stricescu la adresa angajaţilor subordonaţi, aceştia nefiind nominalizaţi în hotărârea Tribunalului Judeţean Gorj, şi, fără a mai lua în considerare diferenţele salariale substanţiale”, se arată în sesizare.
Daniela Stricescu dezminte acuzaţiile aduse şi spune că-şi asumă responsabilitatea pentru amenda primită. „Precizez că îmi asum întreaga răspundere juridică aferentă sancţiunii contravenţionale aplicate în limitele constatate de către instanţa de judecată, urmând să achit personal din veniturile proprii amenda contravenţională în cauză. Nu am întreprins demersuri pe lângă funcţionarii publici din subordine în scopul de a-i determina să contribuie la colectarea unor sume de bani pentru achitarea amenzii și consider că astfel de acte sunt incompatibile cu funcţia pe care o deţin. Exclud existenţa oricărei forme de presiune asupra angajaţilor instituţiei pentru colectarea sumei aferente amenzii contravenţionale. Apreciez că sesizarea este formulată în scopul cert de a aduce atingere demnităţii şi imaginii mele de funcţionar public de conducere în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Gorj”, spune Daniela Stricescu, director executiv Direcţia tehnico-economică, dezvoltare regională şi relaţii externe.

Vizualizări: 3,630

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: