Constantinescu: Suntem sunați și la 2-3 noaptea pentru testare

Serviciile județene de ambulanță sunt din ce în ce mai solicitate în ultima perioadă, dat fiind faptul că numărul celor care au Covid este în creștere. Nici la Gorj situația nu este una mai bună. O activitate intensă este legată de testarea celor cu simptome chiar la domiciliul acestora sau la cabinetele medicilor de familie.

Directorul SAJ Gorj, Claudiu Constantinescu, spune că sunt cazuri în care echipajele pleacă la testare chiar și la 2 sau la 3 noaptea. ”Partea de testare este lăsată în sarcina noastră și se face testare rapidă oricărui pacient, chiar dacă merge sau nu la spital. În cazul în care sunt persoane ce prezintă simptome, iar testul este negativ, se face și PCR-ul. Sunt și pacienți care refuză transportul la spital, iar apoi sună a doua zi din cauza agravării simptomatologiei și vor să meargă la spital. Sunt și solicitări care exagerează. Sunt pacienți care sună la 2 sau 3 noaptea, mai sunt alții în cabinetele medicale și suntem chemați să-l testăm acolo, apoi să-l ducem acasă dacă este pozitiv”, a spus Claudiu Constantinescu.

Deși numărul solicitărilor este destul de mare, cel al cadrelor medicale nu poate fi suplimentat. ”ATI-ul este plin mai tot timpul  și ni se spune că locuri nu mai sunt. Sunt mici rotiri care se poate face la Spitalul 700. Situația este foarte grea. Nu am ajuns în situația unui centru universitar care primește pacienți și îi ține la oxigen la UPU. Sunt solicitări de tomograf, de transferuri, este greu. Nu am așteptat ore în șir pentru internare, dar este destul de greu. În dispecerat fac și asistenții medicali. Facem și urgențe non-Covid și multe altele. Nu putem suplimenta numărul de cazuri medicale și de echipaje”, a mai spus șeful SAJ Gorj.  

Vizualizări: 1,167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: