Construcţia noului stadion, blocată de două luni şi jumătate

Stadionul din Târgu Jiu este complet demolat de două luni şi jumătate, dar constructorul nu poate începe lucrările. Primăria Târgu Jiu nu a făcut la timp demersurile pentru a prelua şi partea din stadion care aparţine Ministerului Tineretului şi Sportului. Când a făcut demersurile, actele nu au fost complete, astfel că guvernul nu a putut adopta hotărârea de guvern. Proiect de hotărâre care a fost şi ieri pe ordinea de zi a guvernului interimar, dar nu a fost adoptat, după cum rezultă din comunicarea de presă a guvernului. Motivele nu sunt cunoscute, cert este că, în timp ce stadionul din Craiova se ridică văzând cu ochii, la Târgu Jiu utilajele stau.

„PROIECT DE HOTĂRÂRE privind actualizarea valorilor de inventar şi modificarea adresei şi a parametrilor tehnici ale unor imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului - Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu, precum şi pentru transmiterea parţială din aceste imobile, din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, în domeniul public al Municipiului Târgu Jiu”, aceasta este denumirea unui act normativ fără de care lucrările la noul stadion din Târgu Jiu nu pot începe. Proiectul a fost ieri pe ordinea de zi a guvernului interimar, dar nu mai apare pe lista cu proiecte adoptate.

Primăria are speranţe

Cei de la Primăria Târgu Jiu spun că în zilele ce urmează se aşteaptă ca angajaţii Companiei Naţionale de Investiţii, cea care finanţează stadionul, să vină în municipiu pentru a preda amplasamentul executantului lucrărilor, societatea ACI din Cluj. "Aşteptăm în aceste zile ordinul de începere către constructor care vine de la Compania Naţională de Investiţii. Noi vom preda ca beneficiar împreună cu CNI amplasamentul. După cum ştiţi, investiţia se compune din proiectare şi execuţie. Contractantul, asocierea de societăţi care a încheiat contractul cu CNI a elaborat proiectul, primăria a emis autorizaţia de construire, proiectul a fost verificat de către investitor, respectiv CNI, urmând a se emite ordinul de începere a lucrării în zilele următoare. În calitate de investitor, CNI emite ordin de începere al lucrărilor. Şi reprezentanţi ai investitorului şi ai beneficiarului, respectiv ai primăriei, vor fi prezenţi la predarea amplasamentului", a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul primăriei Târgu Jiu.

Secretarul municipiului, Grigore Jianu, a spus că nu mai sunt probleme nici în ceea ce priveşte vestiarele din zona terenurilor de sport de pe stadion. Primăria a câştigat în instanţă procesul intentat de proprietarul uneia dintre bazele sportive, astfel că administraţia locală a putut să demoleze aceste barăci.

Alt constructor la Sala Sporturilor

Şi Sala Sporturilor din Târgu Jiu va fi modernizată. Clădirea va fi extinsă, iar tribunele vor fi refăcute. În acest caz constructorul este SC Group Primacons SRL, cu sediul în Slatina. "La Sala Sporturilor, de asemenea s-a încheiat proiectul, fiind un contract de proiectare cu execuţie. Nouă ne-a fost transmis de către antreprenor, urmând a elibera autorizaţia de construire zilele următoare şi la sfârşitul lunii se va emite ordinul de începere şi pentru Sala Sporturilor. Contractul este încheiat tot cu CNI, este alt constructor. Este o tot o asociere de firme, proiectare şi execuţie", a mai spus Raul Chiriac.   

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: