Consultanţă europeană pentru şomerii din Gorj

Uniunea Europeană finanţează cu peste două milioane de lei un proiect de implementare a unor măsuri active menite să reducă şomajul la nivel de judeţ, o casă de avocatură din capitală fiind cea care a iniţiat astfel de programe la nivelul tuturor judeţelor din Oltenia. Iulian Buturugă a precizat că proiectul respectiv se va implementa în judeţ pe o perioadă de 24 de luni.

Tot prin acest proiect şomerii gorjeni vor fi ajutaţi şi instruiţi să-şi deschidă o afacere. Biroul de la Târgu-Jiu va fi deschis în maxim două luni.

„Proiectul se adresează deopotrivă şomerilor tineri, dar şi celor care au peste 45 de ani, precum şi persoanelor care se află de o lungă durată în căutarea unui loc de muncă. Ne vom ocupa de facilitarea accesului la măsurile active de ocupare şi vom acorda asistenţă pentru persoanele interesate în a-şi deschide o afacere. Îi vom învăţa pe şomeri cum să îşi conceapă un CV pentru a putea fi angajaţi mai uşor, dar şi paşii pe care trebuie să-i facă pentru a începe o afacere. Noi vom furniza informaţii cu privire la mediul de afaceri, oportunităţi existente, elaborarea unui plan de afaceri, posibilităţi de finanţare”, spune Iulian Buturugă.

La final, 300 de persoane ar urma să beneficieze de servicii de consiliere şi informare, alte 100 urmând să fie implicate în sesiuni de instruire despre cum să îşi găsească un loc de muncă. De asemenea, conform iniţiatorilor proiectului, alte 200 de persoane vor fi incluse într-un sistem de consultanţă pentru a-şi deschide propria afacere, dorinţa iniţiatorilor fiind aceea de a deschide 100 de noi firme şi de reintegra în muncă 70 de persoane.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: