Contractele șefilor din CEO, fără criterii de integritate

Nici contractele directorilor, nici ale celor din Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia nu conțin criterii de integritate. A descoperit acest lucru Curtea de Conturi care a verificat contractele șefilor companiei. Controlorii au dispus măsură să fie stabilite în contractele de mandat și criterii privind integritatea, conduita profesională ori independența.

Într-un raport al Curții de Conturi, se arată că niciunul dintre contractele semnate în urmă cu aproape trei ani la nivelul companiei nu trasează niciun fel de condiție de integritate șefilor din CEO. “Din verificarea modului de organizare, implementare și menținere a sistemelor de control intern și management s-au constatat deficiențe referitoare la respectarea modului de întocmire a contractelor de mandat ale membrilor din Consiliului de Supraveghere și ale Directoratului Societății Complexului Energetic Oltenia SA, în sensul că acestea nu conțin criterii de integritate. În anul 2016, Consiliul de Supraveghere a aprobat Codul etic al CEO SA, însă acesta nu conține aspect referitoare la respectarea principiilor și valorilor etice în cadrul entității (integritate, competență profesională, conduită profesională, obiectivitate, independență) de către membrii Consiliului de Supraveghere și membrii Directoratului”, se arată în documentul citat.

Curtea de Conturi a recomandat, la finalul verificărilor, să fie stabilite criterii de etică și integritate și acestea să fie cuprinse apoi în contractele de mandat încheiate atât cu Consiliului de Supraveghere, cât și cu membrii Directoratului. (M.M.)

Vizualizări: 2,626

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: