Contractul cu Tetraedru, reziliat. Cine preia şefia spitalului!

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu va avea de Paști conducere nouă, după ce firma Tetraedru Medical Company și Consiliul Județean Gorj au convenit de comun acord să rezilieze contractul pe care îl aveau încheiat de ceva vreme. Potrivit unui comunicat al firmei Tetraedru, Marius Sponoche va rămâne la şefia spitalului până pe 15 aprilie. Au apărut şi primele nume de persoane interesate să conducă spitalul: Gheorghe Neaţă, Vasile Stănculete sau Tiberiu Tătaru.

Interesant de remarcat este că în ultimele săptămâni nimeni nu mai vorbea despre ruperea contractului, deși la începutul lui martie era o întreagă isterie pe această temă, mai ales când Ion Călinoiu cerea înlocuirea managerului de la acea vreme Claudia Nicoleta Manu și nu obținea acest lucru. Manu a rămas în cadrul Tetraedru la nivel de București, iar în locul ei a venit la Târgu Jiu un alt reprezentant al firmei respective, Marius Sponoche. Compania Tetraedru a precizat într-un comunicat faptul că „problematica managerială din cadrul spitalului necesită angrenarea în activitate a mai multor specialiști în domeniu din cadrul companiei, ceea ce generează costuri peste valoarea contractului cu Consiliul Județean Gorj și, deci, pierderi pentru S.C. Tetraedru Medical Consulting“. Deocamdată, Consiliul Judeţean Gorj nu a comentat decizia.

Aşa cum era de aşteptat, au apărut şi primele nume vehiculate pentru preluarea biroului de manager la spital. Gheorghe Neaţă, fost director al spitalului, sau Tiberiu Tătaru, directorul Sanatoriului Dobriţa. Pe listă mai apare şi fostul director Vasile Stănculete. Cert este că Tiberiu Tătaru nu este interesat de preluarea conducerii spitalului. „Nu sunt interesat. Recent am câştigat concursul pentru postul de director la Dobriţa. Sunt bârfe, zvonuri, fără fundament“, a explicat Tătaru.

Tetraedru a asigurat managementul privat pentru o perioadă și la Spitalul Județean de Urgență Dr. Tr. Severin, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, făcându-i repede vânt de acolo. În locul managerului privat a fost pusă o directoare care a știut să execute ordinele primite de la baronul Duicu. DNA a descoperit că Duicu avea propria firmă cu activitate în spital și prin intermediul acesteia deconta sute de analize neefectuate pacienților.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: