Contre Becali-Piţurcă pentru transferul lui Piţi jr.

Ofertat în direct în timpul unui meci amical al selecţionatei A cu Steaua de către Gigi Becali să meargă la Steaua, Alexandru Piţurcă este din nou prins în jocul declaraţiilor. Becali spune că l-ar vrea la Steaua din primăvară, dar Victor Piţurcă spune că nu-l lasă să plece decât la o echipă din afara ţării. Jucătorul face declaraţii contradictorii ca de obicei, spunând celor de la Steaua că va merge acolo, iar preşedintelui clubului că nu pleacă decât la o echipă din afara ţării.

Cu toate că nu i-a făcut oficial nici o ofertă, clubul Pandurii neavând nimic scris în acest sens, patronul stelist nu ezită să-l invite la Steaua pe Piţi junior cu orice ocazie. „Alex, din primăvară te iau la Steaua, să mai dai goluri şi pe aici, nu doar  Pandurii“, i-a strigat vineri din loja oficială de la Steaua Gigi Becali lui Piţurcă, acesta fiind menajat de tatăl său la meciul cu Steaua din cauza unei accidentări.

Invitaţia l-a lăsat rece însă pe selecţioner, care se menţine pe aceeaşi linie a declaraţiilor făcute anterior referitor la plecarea fiului său: „Fiul meu este încă un copil, nu este atât de matur în gândire să facă pasul spre Steaua. Trebuie să rămână la Pandurii. Nu-l voi lăsa la Steaua. A început o muncă la Pandurii, va rămâne acolo pentru a creşte în joc. Are nevoie de o perioadă mai lungă în care să evolueze bine. Nu e momentul să facă pasul spre Steaua. Dacă e să plece, aş prefera să o facă la o echipă din străinătate. Ştiu că şi el şi-ar dori să facă pasul spre o echipă mare, dar aceasta nu trebuie să fie neapărat Steaua".

Preşedintele Marin Condescu nu crede nici el că Piţurcă va pleca la Steaua, chiar dacă neoficial finanţatorul stelist îi tot adresează invitaţii verbale în Ghencea.: „Piţurcă nu va pleca la Steaua. Oficial nu există nici o ofertă la club pentru el. Noi am discutat înainte de plecare şi mi-a spus atunci că la o echipă din România el nu pleacă”.  Acesta a precizat totuşi că nu se va opune nici plecării juniorului Piţurcă la o echipă din România, pentru că Pandurii nu e afectată de criza financiară şi există şi soluţii de înlocuirea atacantului pe bancă: „Dacă are o ofertă de la o echipă, noi nu ne-am opus şi nu ne vom opune niciodată la un jucător să plece şi să rămână împotriva voinţei lui la Târgu Jiu. Pentru că noi suntem o echipă socială, de aceea nici nu suntem foarte afectaţi de criza financiară. Nu preţul pe care l-am obţine ne va face să-l ţinem pe Piţurcă la Târgu Jiu, mai ales că acum şi Raskovic şi-a dat drumul şi joacă”.

Pe lângă Tilincă şi Raskovic, care au confirmat deja că sunt atacanţi de valoare, Pandurii mai are şi alţi jucători care ar putea suplini absenţa lui Piţi junior, dacă acesta ar părăsi echipa. Valentin Simion, Liviu Mihai, Arrieta şi chiar Ilie Iordache se descurcă destul de bine în atac, fiind soluţii pentru ofensiva lui Cârţu. 

Preşedintele a mai precizat că fiul selecţionerului joacă la Pandurii pentru că a demonstrat că merită, nu datorită relaţiilor tatălui său sau ale fostului antrenor Eugen Neagoe care l-a introdus mereu titular: „Alex Piţurcă joacă acum pentru că merită la Târgu Jiu, deşi acum câţiva ani lumea era convinsă că o relaţie a mea cu Victor Piţurcă sau a lui Neagoe cu vărul său îl face să fie aici. El este jucătorul care a crescut cel mai mult la noi, alături de Orac. Şi a demonstrat că atunci când prinde şi o zi bună e un jucător care are un cuvânt de spus şi poate să joace foarte bine”.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: