Contre între Vâlceanu și Călinoiu despre fraudarea alegerilor

Finalul de dublă campanie electorală din Gorj a fost animat ieri de un schimb de replici acide între unul dintre reprezentanții opoziției din județ și șefii partidului de guvernământ. Dan Vâlceanu i-a acuzat pe social-democrați că au pus la punct un plan de fraudare a alegerilor de duminică, în replică social-democratul Ion Călinoiu spunând că el nu și PSD nu folosesc practica PDL de acum câțiva ani.

Dan Vâlceanu a organizat ieri o ultimă conferință de presă alături de candidații organizației în alegerile de duminică, respectiv Liviu Cotojman la Senat și Eduard Berca la europarlamentare, ocazie cu care aceștia au făcut un inventar al abuzurilor comise de PSD Gorj în această campanie electorală și pentru care reprezentații democrat-liberalilor au sesizat inclusiv Poliția și Biroul Electoral Județean. Liderul PDL Gorj a trecut în revistă școlile și bisericile prin care social-democrații au mers ca să își facă simțită prezența printre alegători, precizând însă că ziua de duminică va fi una extrem de dificilă la nivel de județ întrucât PSD s-a pregătit pentru a-i transporta pe alegători la vot, prezența minerilor și energeticienilor fiind una obligatorie.

Astfel, Vâlceanu spune că PSD Gorj ar fi închiriat pentru duminică tot ce înseamnă autocare și autobuze sau microbuze pentru transportul persoanelor, el interesându-se la firme din domeniu dacă mai există posibilitatea închirierii vreunui autobuz pentru ziua alegerilor, menționând că partidul său nu va transporta alegătorii la urne. ”Noi nu facem turism electoral. Vom suna direct la 112 la orice caz de acest gen pe care îl vom descoperi. Eu cred că duminică vor fi folosite inclusiv microbuzele școlare pentru transportul alegătorilor la urne, ceea ce reprezintă, de asemenea, o ilegalitate”, susține Vâlceanu.

Minerii scoși la vot

Precizările despre autobuze și autocare vin în contextul în care Vâlceanu declară că în unitățile din minerit și energie, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, există de câteva zile tabele cu angajații care trebuie să fie obligatoriu la vot duminică. Listele sunt în posesia șefilor minerilor și energeticienilor, Vâlceanu spunând că se bucură doar pentru că cei în cauză nu își pot însoți subordonații și în cabina de vot.  ”Listele sunt întocmite de șefii de sector din minerit. Fiecare șef trebuie să își mobilizeze oamenii să vină la vot. Norocul nostru este că nu trebuie să intre cu ei și în cabina de vot și acolo oamenii vor putea pune ștampila unde doresc”, a mai spus Dan Vâlceanu.

Negații de la PSD Gorj

Astfel de acuzații erau formulate în urmă cu câțiva ani tocmai de PSD Gorj la adresa democrat-liberalilor aflați atunci la putere. Acum roata vieții s-a întors și cei care acuzau au devenit acuzați, vicepreședintele la nivel național al PSD, Ion Călinoiu, respingând categoric orice formă sau încercare de fraudare a votului de duminică.  „Noi nu facem ca ei. Ei au făcut turism electoral, iar acum cinci ani erau organizați, împreună cu sindicatele pe care le conducea Marin Condescu, să aducă oamenii la vot și să dea și câte 10 voturi pe secție către o anumită domnișoară candidat. Pe ei nu-i primesc oamenii în teritoriu pentru discuții și atunci lansează minciuni din astea demobilizatoare. Noi ne dorim un vot curat duminică, unul care să nu îi facă pe oameni să fie dezamăgiți, așa cum s-a întâmplat cu cele date pentru PDL timp de zece ani”, a spus Ion Călinoiu.

Dezmințiri asemănătoare au fost formulate și de președintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, dar și de vicepreședintele Ciprian Florescu.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: