Contribuabilii gorjeni preferă internetul

Numărul contribuabililor gorjeni care îşi trimit declaraţiile fiscale on-line a crescut în ultima perioadă. Transmiterea de la distanţă a declaraţiilor fiscale are efecte pozitive, cozile interminabile de la ghişeurile  Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj fiind eliminate. Contribuabilii care utilizează serviciul „Depunere declaraţii on-line“ trebuie să deţină un certificat digital autorizat, eliberat de furnizorii de servicii de certificare acreditaţi. Asftel, declaraţiile depuse de contribuali sunt prelucrate automat de către organul fiscal pe baza codului de bare imprimat pe formularul listat în format hârtie, după cum a precizat Dumitru Udroiu, directorul DGFP Gorj.

Declaraţiile fiscale care se pot depune prin mijloace electronice de transmitere la distanţă sunt: declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul general consolidat, declaraţia rectificativă, declaraţia privind impozitul pe profit, decontul de taxă pe valoarea adăugată, decontul special de taxă, decontul privind accizele, decontul privind impozitul la ţiţeiul din producţia internă.

Pentru evitarea emiterii unui număr mare de documente de plată pentru fiecare impozit, contribuabilii au posibilitatea să efectueze plata impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume datorate bugetului general consolidat într-un cont unic, prin utilizarea unui ordin de plată pentru Trezoreria Statului pentru obligaţiile datorate bugetului de stat şi a unui ordin de plată pentru Trezoreria Statului pentru celelalte obligaţii de plată. În această situaţie, distribuirea sumelor din contul unic revine organului fiscal competent.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: