Controale la spălătoriile auto şi în discoteci

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi Biroului de Ordine Publică, în colaborare cu comisari ai Gărzii Financiare şi inspectori ai ITM Gorj, au desfăşurat o acţiune de verificare a spălătoriilor auto din municipiul Târgu-Jiu, ce a avut ca obiectiv prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a muncii la negru.Oamenii legii au continuat şi acţiunile ce au avut obiectiv prevenirea faptelor antisociale comise în zona discotecilor, barurilor, cluburilor de noapte şi altor localuri de alimentaţie publică.

Au fost verificate 12 spălătorii auto, iar pentru neregulile constatate poliţiştii au aplicat patru sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 lei, conform legii privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Totodată, comisarii Gărzii Financiare au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.000 lei. De asemenea, la un punct de lucru unde s-a constatat că operatorul economic nu respecta prevederile referitoare la utilizarea aparatului de marcat electronic fiscal, pe lângă sancţionarea contravenţională, s-a dispus şi măsura suspendării activităţii pe o perioadă de 3 luni.

Poliţiştii împreună cu restul organelor de control au verificat şi  discotecile din Tismana, Peştişani, Crasna, Turcineşti şi Schela. Au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 21.000 lei, din care: 4 la legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 3 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi una pentru nerespectarea organizării şi exploatării jocurilor de noroc.

La trei puncte de lucru ale unor societăţi comerciale din Tismana, Peştişani şi Schela, unde s-a constatat că operatorii economici nu respectau prevederile referitoare la utilizarea aparatului de marcat electronic fiscal, pe lângă sancţionarea contravenţională, s-a dispus şi măsura suspendării activităţii pe o perioadă de 3 luni.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: