Controale prelungite la fermele de ovine şi caprine

Crescătorii de ovine şi caprine nu vor scăpa în aceste de zile de controalele APIA Gorj. Potrivit conducerii instituţiei, termenul de control la faţa locului pentru schema de plată privind ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic la speciile ovine/caprine se prelungeşte cu 10 zile. În cazul în care efectivul de animale pentru care s-a solicitat subvenţia nu va fi găsit în exploataţie, fermierul riscă penalizări, sancţiunile putând ajunge până la excluderea de la plată.

Reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj vor efectua controale la fermele de ovine şi caprine până la data de 28 septembrie, inclusiv. În această perioadă crescătorii sunt obligaţi să-şi menţină în exploataţie efectivele de animale pentru care au solicitat subvenţii. „În cazul schemei de ajutoare naţionale tranzitorii la specia ovine şi caprine, dintr-un total de 885 de cereri pentru un număr de 139.967 capete de animale, sunt supuşi controlului la faţa locului 217 fermieri cu 61.120 de capete, respectiv 25% din numărul de cereri şi 46,44% din numărul de animale înscrise în cererea de plată. În cazul schemei de ajutoare specifice pentru ovinele şi caprinele din zonele defavorizate, dintr-un total de 352 de cereri pentru un număr de 53.410 capete animale sunt supuşi controlului la faţa locului 158 de fermieri cu 30.519 capete, respectiv 45% din numărul de cereri şi 57,14% din numărul de animale declarat la adresa înscrisă în cererea de plată”, a precizat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.

Conducerea instituţiei avertizează fermierii că, în cazul refuzării sau restricţionării accesului în exploataţie a reprezentanţilor APIA, cererea prin care s-a solicitat subvenţia devine neeligibilă.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: