Cuc dă un termen nou pentru finalizarea centurii din Târgu Jiu

Un nou termen pentru finalizarea centurii municipiului Târgu Jiu. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat duminică la Târgu Jiu că licitația pentru desemnarea constructorului care să realizeze lucrările rămase la varianta ocolitoare va fi demarată în câteva zile. Luna viitoare, ar putea fi desemnat câștigătorul, iar, în vară, să înceapă lucrările. 14 luni va avea la dispoziție constructorul să ducă la bun sfârșit centura orașului.

Compania de Drumuri a reziliat contractul cu firma care a demarat lucrările la centură de aproape doi ani. De atunci, șantierul este pustiu. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a recunoscut că proiectul a suferit modificări față de cel inițial, iar banii, în jur de 200 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor, vor veni de la Uniunea Europeană. Utilajele ar putea reveni în șantier în această vară. Tot atunci, vor demara și cele două proiecte majore rămase restante în Defileul Jiului: un pod peste râul Jiu și parcarea din apropirea Mânăstirii Lainici.

“Este în perioada de încărcare. Săptămâna viitoare, o vom vedea încărcată pe Sicap. Podul de la Lainici și parcările deja sunt pe Sicap. Am toate documentele pe telefon. Termenul de execuție este undeva la 14 luni, restul de executat. Dacă avem un constructor bun, acest termen poate fi redus considerabil. Perioada de depunere a ofertelor va fi undeva la 45 de zile, analizarea se va face în regim de urgență, așa cum am promis, la toate obiectivele. Nu mai stăm să așteptăm luni de zile”, a promis, la Târgu Jiu, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Vizualizări: 2,943

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: