Control la o creșă după ce copiii au înghețat de frig

Primăria Târgu Jiu a început o anchetă la Creșa nr. 4 din Griviței, după ce presa a arătat condițiile în care stau copiii. Saltele vechi de 20 de ani, îmbâcsite de praf, și calorifere reci. Părinții celor 35 de copii cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani sunt nemulțumiți și au sesizat autoritățile. Primăria știa despre situația creșei și susține că urma să fie făcute îmbunătățiri. Părinții plătesc 6 lei pe zi pentru a-și duce copiii la creșă.

O îngrijitoare de la o creșă din Târgu Jiu le-a povestit jurnaliștilor cum acoperă saltele vechi. “Ele sunt saltele vechi, dar noi le curățăm, sunt vechi e adevărat, dar se pune lenjerie curată pe ele, le dezinfectăm, deci nu e chiar atâta mizerie”.

Pe lângă mobilierul vechi, copiii mai stau și în frig. Acesta a fost motivul pentru care părinții s-au revoltat. 15 dintre micuți nu au mai venit la grădiniță pentru că sunt răciți. „Cei care pot să ia măsuri în acest sens trebuie să le ia, pentru că văd că pentru orice categorie socială există bani, inclusiv pentru cei care taie frunze la câini, dar pentru viitorul acestei țări nu sunt bani”, a declarat un părinte.

Concurs de tușit

Îngrijitoarea spune că se dă drumul la căldură câteva ore pe zi. Maria Angheloiu, asistent medical la Creșa nr 4, admite că nu ar trebui să se facă economie la factura de gaze atunci când vine vorba de copii. Creșa funcționează în aceeași clădire cu un cămin, iar administratorul căminului refuză să dea drumul la căldură. „Alaltăieri era concurs de tuse la ăștia ai mici. Și la noi sunt mici, sunt de un an si o lună, un an și două luni. Întotdeauna la parter e mai rece, ca astea sunt calorifere reci, într-adevăr erau reci, dar eu nu am mai pornit centrala că doamna a zis să o lăsam așa. Ca să evităm discuțiile am lăsat-o așa”, a declarat aceasta la Digi 24.

Teodora Ciobanu, director în cadrul primăriei Târgu Jiu, spune că angajatele creșei au grijă să fie curățenie: „Angajatele noastre de acolo au grijă să fie în permanenţă curățenie și peste saltelele care sunt vechi, dezinfectate permanent și aerisite, sunt cearşafuri curate. Nu s-a întâmplat niciodată să se îmbolnăvească un copil din aceste motive”.

Lavinia Trușcă, purtătorul de cuvânt al primăriei, susține că a fost trimisă la creșă o echipă de control. „Într-adevăr, comisia a constatat că sunt deficiențe, mai exact că sunt probleme cu paturile și saltelele din unitate. Conducerea a adus la cunoştință lipsurile printr-un referat și urmează să se facă achizițiile necesare în perioada următoare”, a explicat aceasta.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: