Copii și studenți în avionul prăbușit în Iran

Un avion ucrainean la bordul căruia se aflau 176 de persoane - inclusiv 82 de iranieni şi 63 de canadieni - s-a prăbuşit miercuri în Iran, la puţin timp după ce a decolat de la Teheran. Toate persoanele de la bord au murit.

Iranul a anunţat că nu va preda producătorului Boeing sau Statelor Unite cutiile negre ale avionului Boeing 737 aparţinând companiei ucrainene Ukraine International Airlines (UIA) care efectua zborul PS752.

Deocamdată nimic nu indică o legătură între avionul prăbușit și rachetele trase de iranieni asupra unor baze militare din Irak în care erau soldați americani.

Televiziunea de stat iraniană a difuzat imagini de la locul prăbuşirii, în care apar salvatori căutând pe un teren pe care sunt răspândite fragmente, unele încă fumegând. Mai multe echipe de salvatori transportau saci în care se aflau cadavre, iar altele adunau lucrurile personale ale pasagerilor.

Zborul PS752 al UIA a decolat la ora locală 6.10 (4.40, ora României) de pe Aeroportul Imam Khomeiny de la Teheran, către Aeroportul Borispil de la Kiev, înainte să dispară de pe radare, câteva minute mai târziu.

Avionul s-a prăbuşit pe terenuri agricole, la Khalaj Abad, în districtul Shahriar, la aproximativ 45 de kilometri nord-vest de aeroport, potrivit presei de stat iraniene. Oficiali iranieni şi ucraineni au exclus orice şansă de a găsi supravieţuitori.

Potrivit diplomaţiei ucrainene, la bordul Boeingului se aflau 82 de iranieni, 63 de canadieni, zece suedezi, patru afgani, trei germani şi trei britanici. Alte 11 persoane erau ucraineni - inclusiv cei nouă membri ai echipajului. Printre pasageri erau 15 copii și 13 studenți.

Vizualizări: 1,910

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: