Copiii de la Protecţia Copilului aşteaptă o familie de Crăciun

Cei peste 500 de orfani din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj dar şi cei 303 bătrâni de la azilurile din judeţ vor avea parte de multe surprize din partea DGASPC cât şi din partea autorităţilor locale. Micuţii orfani vor primi atât cadouri cât şi o masă specială de Crăciun. Conducerea afirmă că cei interesaţi pot să ia acasă un copil, pentru a-i oferi o casă şi o familie se sărbători. Până acum, nici angajaţii nu s-au mai arătat interesaţi.

Nici marile societăţi nu au rămas pasibile la suferinţa micuţilor de a nu şti ce înseamnă o sărbătoare în familie şi au încercat aşa cum au putut să înveselească puţin atmosfera. „Copiii cu handicap grav, cei care sunt imobilizaţi, precum şi bătrânii vor primi din partea Companiei Lignitului o sponsorizare care constă în masa pe o zi a salariaţilor, asta însemnând carne, dulciuri, sucuri”, a declarat Preoteasa. Ca în fiecare an şi Jandarmeria dar şi Avicola vor fi alături de cei mici cu cadouri şi multă dragoste. „În ceea ce ne priveşte pe noi, pentru cei care vor rămâne în centru, vom şti să le pregătim momente de veselie pentru ca în timpul liber să aibă parte de distracţii”, a declarat Preoteasa.

Meniu special

„Copiii vor primi cadouri oferite de Consiliul Judeţean iar din partea noastră vor avea un meniu îmbunătăţit de sărbători, meniul constând în caltaboşi, tobă, cozonac, friptură de porc”, a declarat Constantin Preoteasa, directorul DGASPC Gorj.  Chiar daca anul trecut 17 orfani au fost luaţi acasă de sărbători de către angajaţii Direcţiei, anul acesta se pare că salariaţii nu se prea înghesuie să ofere un Crăciun în familie. „Anul acesta nu se prea omoară, anul trecut am avut 17 copii care au petrecut sărbătorile în familii dar anul acesta nu ştim dacă o să mai avem. Săptămâna asta vom afla dacă vor fi luaţi dar trebuie să spunem că oricine poate să ia copiii acasă dacă vor semna pe propria răspundere că vor avea grijă de ei”, a precizat Preoteasa.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: