Noi promisiuni pentru podul de la Turcinești. De ce întârzie lucrarea?

Lucrările la consolidarea podului peste Jiu, la Turcinești, ar putea demara la sfârșitul acestei luni. Este asigurarea venită din partea autorităților județene. O altă opțiune la care se gândesc aleșii este montarea unui pod de pontoane, cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale. În acest caz, este nevoie de finanțare de la bugetul județului. Cele nouă milioane de lei necesare reabilitării podului au venit din fondul de rezervă al Guvernului pentru că, la Gorj, nu au fost găsite fonduri pentru a se demara lucrările cât mai repede.

„În data de 13 iunie, am primit documentația tehnico-economică. Suntem încă în procedură. Dacă nu vor fi contestații, am putea da ordinul de începere a lucrărilor”, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Autoritățile mai iau în calcul o altă variantă. Până la consolidarea podului, Ministerul Apărării poate instala un pod mobil. Prefectul și președintele Consiliului Județean caută posibilități de finanțare a acestei lucrări, după care vor stabili dacă vor parafa această înțelegere cu MApN. „În ceea ce privește această soluție de avarie, căutăm sursa de finanțare care să asigure exact bugetul necesar realizării ei. Vor exista discuții și la nivelul Ministerul Apărării Naționale. Banii de care avem nevoie sunt mulți. Vom încerca să găsim bani pentru realizarea acestui pod de pontoane la Turcinești”, a explicat Ciprian Florescu, prefectul județului Gorj.

Vizualizări: 3,491

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: