Localnicii din Turcineşti, la capătul răbdării. Cer să înceapă lucrările la pod

Miercuri va fi atribuit contractul pentru consolidarea podului peste Jiu, la Turcinești. Localnicii sunt disperați. S-au săturat să ocolească zeci de kilometri pentru a ajunge la Târgu Jiu și atenționează, chiar prin vocea primarului, că vor veni să le ceară socoteală autorităților județene, dacă lucrările nu vor demara cât mai repede cu putință.

Primarul din Turcinești, Dumitru Modrea, susține că a făcut potecă de la primărie până la Consiliul Județean pentru a afla în ce stadiu este proiectul și când vor demara lucrările. Ultima promisiune a primit-o chiar luni. „În fiecare zi, cu excepția celor de sâmbătă și duminică, am fost la Consiliul Județean. Am discutat cu domnul președinte Cosmin Popescu și cu domnul director Cimpoieru. M-au asigurat, pentru ultima dată, că lucrările vor fi date prin dispoziție, începând cu sfârșitul acestei luni, pe 29 sau 30 iunie”, a declarat primarul Dumitru Modrea.

În perioada desfășurării lucrărilor, pietonii vor avea acces spre oraș pe o punte. Cei care vor pleca de acasă cu mașina, vor fi nevoiți să ocolească, la fel ca în prezent. „Am pus întrebarea «Care vor fi condițiile ca cetățenii să treacă măcar cu piciorul?» Mi-au spus că a fost făcut un proiect pentru o punte pietonală. Costurile pentru o punte pietonală și auto erau foarte mari. Pentru o perioadă de câteva luni se duceau câteva zeci de miliarde de lei vechi. Astfel că s-a decis să se rămână doar la realizarea unei punți pentru pietoni. După ce va fi construită această punte, se va începe consolidarea podului. În condițiile în care nu se vor apuca de lucrări cât mai repede, eu am spus Poliției și autorităților, că lumea nu mai are răbdare. Oamenii vor vrea să vină să mergem toți să discutăm cu autoritățile. Să sperăm că nu vom ajunge la acest compromis”

Ocol pe drum pietruit

Acum, localnicii care fac naveta cu mașina de la Turcinești la Târgu Jiu fac un ocol de câțiva kilometri. Pentru a nu ocoli pe ruta Turcinești – Bumbești-Jiu, primăria a recondiționat un drum, însă acesta este pietruit. Primarul Dumitru Modrea promite să-l mai reabiliteze la următoarea rectificare bugetară: „Avem un drum care a mai fost reabilitat, pe unde mai ocolesc oamenii. Drumul este destul de rău și am căutat să-l aduc la starea de a se mai putea circula, pentru că era foarte rău. Începând cu luna iulie, la următoarea rectificare, voi mai căuta soluții pentru a îmbunătăți starea acestuia”.

Vizualizări: 2,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: