Inedit! Zeci de mașini de epocă, la Târgu Jiu

Zeci de turiști din Polonia vor veni să vadă frumusețile din Gorj în mașini de epocă. Aceștia vor poposi, la Târgu Jiu, la sfârșitul acestei luni, iar autoritățile vor să le pregătească o primire pe cinste. Evenimentul este realizat de Ambasada României la Varșovia.

Reprezentanții autorităților județene fac pregătiri pentru a-i primi pe polonezi așa cum se cuvine. 40 de turiști din Polonia vor ajunge la Târgu Jiu, unde va fi prima oprire, după care vor porni pe Transalpina. „Pe data de 30 iunie și pe 1 iulie, avem o vizită în Gorj. Este vorba despre 40 de turiști polonezi care vin aici cu 20 de mașini de epocă. Ei fac o promovare a României și vor veni la Târgu Jiu și pe Transalpina. E o oportunitate. Piața poloneză a fost foarte dezvoltată și sperăm ca piața turistică spre Polonia să fie mai dezvoltată după acest eveniment”, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Evenimentul face parte din proiectul „GO România!” și este organizat de Ambasada României la Varșovia, alături de Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Polono-Română și Uniunea Națională a Patronatelor din România. Organizatorii își propun refacerea simbolică a itinerariului parcurs de turiștii polonezi spre litoralul Mării Negre în anii ’70-’80 ai secolului trecut, sub forma unei caravane auto compuse din 20 de autoturisme Dacia (modele 1100, 1300 și 1310) și Polski Fiat. Pe parcursul a două săptămâni, caravana va străbate teritoriul României pe ruta Satu Mare/Negrești Oaș – Cluj-Napoca – Hunedoara – Târgu Jiu – Pitești – București și retur, prin Curtea de Argeș – Sibiu – Oradea.

Galerie foto


Vizualizări: 896

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: