Copiii internaţi la Pediatrie, obligaţi să suporte căldura

Căldură mare în saloanele de la Spitalul Judeţean şi vara nici nu şi-a intrat în drepturi. Cei mai afectaţi sunt pacienţii de la Secţia Pediatrie din cadrul spitalului, care se află la ultimul etaj. Pentru a mai scăpa de toropeala ce s-a instalat în saloane, părinţii copiilor mai deschid geamurile, însă nu foarte mult, de teamă ca micuţii să nu răcească. Se pare însă că această situaţie se va menţine toată vara deoarece conducerea spitalului nu are cu ce să cumpere aparate de aer condiţionat şi aşteaptă sponsorizări.

Părinţii şi copiii din Secţia Pediatrie a Spitalului Județean sunt obligați să înfrunte căldura insuportabilă şi în această vară. Deşi se află la ultimul etaj, saloanele nu beneficiază de aparate de aer condiţionat. Aceștia trebuie să stea cu geamurile deschise și să mai capete şi câte o răceală. ”Este foarte cald. Cred că dacă ținem geamurile deschise mai rău îi îmbolnăvim pe copii”, spune o bunică. ”E cam cald. Cred că ar fi nevoie de un aer condiţionat. Altfel nu se poate sta aici”, menţionează mama unui copil internat aici. Situaţia este cunoscută şi de conducerea spitalului. ”Problema numărul unu care rămâne pentru mine ca manager este Secţia Pediatrie, care este situată la ultimul etaj şi în care am observat și eu că temperaturile cresc destul de alarmant în zilele cu caniculă”, spune Vasile Stănculete, directorul Spitalului. Acesta mai spune că până sfârşitul acestei veri nu va reuși să doteze cu aparate de aer condiţionat toate saloanele. Însă orice sponsorizare este binevenită. ”Nu am de unde. Trebuie să fiu raţional şi să spun că nu am de unde aşa ceva. Să sperăm că se vor mai găsi sponsori, cum s-au găsit să ne ajute cu achiziţionarea câtorva aparate de aer condiţionat și cu forţele noastre proprii sperăm să dotăm şi pediatria. În rest, din punctul meu de vedere, nu cunosc secţii cu probleme deosebit de grave pentru caniculă”, susţine acesta.

Resursele proprii ale spitalului sunt insuficiente și nu permit achiziţionarea unor aparate de aer condiţionat. ”Nu am făcut o analiză punctuală asupra valorii. Din punct de vedere al spitalului noi nu avem alocat pentru aparate de aer condiţionat de niciunde bani. Asta o rezolvăm noi prin resursele proprii, resursele pe care le aduce Policlinica, vânzare de fier vechi, taxa de intrare. Orice venit adus spitalului vrem să îl folosim în diverse probleme”, mai menţionează Vasile Stănculete. Ultimele două secţii inaugurate sunt prevăzute cu aparate de aer condiţionat la standarde europene.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: