Copil de 11 ani, cu ştreangul de gât

Un copil de 11 ani din Mătăsari a încercat să-și pună capăt zilelor pentru că era în situație de corigență la două materii. Copilul a fost găsit la timp de familie și transportat la Centrul de Permanență din localitate.

Un elev din localitatea Mătăsari a încercat să se spânzure în locuința sa, în seara zilei de marți. Copilul a fost salvat de la moarte chiar de familia sa care l-a transportat la centrul de permanență din localitate, iar acum este în afara oricărui pericol. Potrivit reprezentanților DGASPC Gorj, copilul și-a motivat gestul prin faptul că este în situație de corigență la două materii. ”Încă de ieri am trimis o echipă formată dintr-un psiholog și un asistent social la Mătăsari pentru a-i face o evaluare psihologică și socială copilului. Din ce ne-a comunicat primăria rezultă că părinții copilului sunt divorțați și atât minorul de 11 ani, cât și sora lui de 12 ani au fost încredințați mamei prin hotărâre judecătorească. Gestul copilului a fost motivat prin faptul că este în prag de corigență la două materii. Copilul va fi inclus într-un program de consiliere psihologică”, a spus Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Contactat telefonic, directorul unității de învățământ unde minorul este elev a spus că situația școlară a copilului este bună și că mediile nu s-a încheiat încă. ”Copilul este elev în clasa a V-a la Colegiul Tehnic Mătăsari și pot să vă spun că nu este un ele problemă, nu este corigent pe primul semestru, iar acum încă nu s-au încheiat mediile. Oricare ar fi fost situația, mai avea timp să îndrepte notele. Nu cunosc situația familială, dar pot să spun că nu are absențe de la școală”, a spus Ion Săceanu, directorul Colegiului Tehnic Mătăsari.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: