Copil mușcat de viperă în fața blocului

Un băiat de 13 ani din Deva a fost muşcat de o viperă, în timp ce se juca în faţa blocului. A fost dus de urgenţă la spital unde i s-a administrat ser antiviperin, apoi a fost transferat la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara.

Potrivit medicilor, pacientul s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Deva, joi seară, în jurul orei 22.30.

„Pacientul, în vârstă de 13 ani, s-a prezentat la UPU în jurul orei 22.30. Având în vedere simptomele, se presupune că a fost muşcat de viperă de un deget, i s-a administrat ser antiviperin şi a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Louis Ţurcanu din Timişoara. Este foarte important ca hunedorenii să cunoască pericolul pe care îl reprezintă viperele în această perioadă, modalităţile de prevenire a atacului acestora şi care sunt primele măsuri de ajutor care trebuie luate în caz de muşcătură. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgenţă”, a declarat Delia Băda, manager al SJU Deva.

În cazul unei muşcături de viperă, pacientul trebuie transportat de urgenţă la spital pentru administrarea serului antiviperin. Efectele unei muşcături de şarpe veninos variază în funcţie de vârstă, condiţia fizică şi starea de sănătate a victimei.

Vizualizări: 3,342

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: