Corn şi lapte pentru 30.000 de elevi gorjeni

Toate unităţile de învăţământ din judeţul Gorj beneficiază în acest moment de programul „Cornul şi laptele”, program finanţat de Consiliul Judeţean Gorj printr-un contract cadru semnat pe patru ani. Firmele desemnate câştigătoare sunt aceleaşi ca şi anul trecut şi vor încasa de la bugetul judeţului nu mai puţin de 7.327.800 lei. În Gorj, 30.551 de elevi beneficiază de acest program.

Programul „Cornul şi laptele” este în grafic în judeţul Gorj, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj. Pentru finanţarea acestui program, Consiliul Judeţean Gorj a scos din buzunar pentru anul şcolar 2014-2015 peste şapte milioane de lei. Programul funcţionează în baza unui contract cadru, semnat de Consiliul Judeţean pe patru ani. „Conform contractului cadru încheiat pe patru ani s-au încheiat, pentru anul şcolar 2014-2015, contracte subsecvente privind furnizarea laptelui şi cornului. Sunt aceleaşi societăţi distribuitoare ca şi anul trecut respectiv SC Simultan SRL pentru lapte şi SC Vel Pitar SA pentru cornuri. Furnizarea de produse se desfăşoară conform graficului”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj. În judeţul Gorj sunt 30.551 de copii care beneficiază de corn şi lapte în fiecare zi de şcoală. Consiliul Judeţean a cheltuit numai anul acesta 5.017.950 lei pentru furnizarea laptelui şi 2.309.850 lei pentru cornuri.

Dacă SC Vel Pitar SA va asigura cornurile şcolarilor şi preşcolarilor în judeţul Gorj, la Dolj cornul micuţilor va fi asigurat de SC Succes Nic Com SRL.  

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: