Corupție cu dosare de pensionare. Percheziții în Gorj!

Un bărbat din Gorj se află pe lista cu patru persoane pe care ofițeri anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție îi anchetează pentru că ar fi falsificat diverse documente pe care le-au folosit apoi ca autentice locuitori din județul Neam.

DGA a organizat marţi mai multe descinderi în patru locații din Gorj și Neamț, mergând la locuințele suspecților pentru a ridica în special documentele falsificate de aceștia și vândute apoi pe piața neagră ca documente autentice. Actele erau utilizate în special de persoane care doreau să iasă la pensie, un funcționat de la Casa de Pensii Neamț folosindu-le fără probleme, acum și el fiind vizat de ancheta respectivă.

„Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciile Judeţene Anticorupţie (S.J.A.) Neamț și Gorj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, ca urmare a desfășurării unui complex de măsuri procedural - operative, efectuează astăzi, 7 februarie a.c., 6 percheziţii domiciliare pe raza județelor Neamț și Gorj, într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție și de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Acțiunea beneficiază de sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (I.P.J.) Neamț – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. Totodată, la documentarea cauzei și-au adus aportul ofițerii Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul IGPR”, a comunicat DGA.

Cei vizați de ancheta respectivă sunt cercetați în libertate, acuzațiile care li se aduc fiind cele de trafic de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată. În trecut procurorii DIICOT Gorj au destructurat la Târgu Cărbunești o rețea care se ocupa cu falsificarea documentelor, un funcționar public fiind dispus contra unor sume de bani să scoată la imprimantă orice fel de „hârtie” își doreau clienții săi, el sfârșind în cele din urmă prin a primi o condamnare privativă de libertate.

Vizualizări: 1,861

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: