Cosmin Popescu a anunţat licitaţia pentru reabilitarea drumurilor din Gorj

Licitaţia pentru modernizarea celor peste 260 de kilometri de drum va fi organizată la sfârşitul lunii iulie a acestui an. Deputatul Cosmin Popescu a declarat pentru Radio Infinit că există posibilitatea ca firmele care câştigă licitaţia la Bucureşti să subcontracteze firme de proiectare din Gorj, ceea ce va permite angajarea forţei de muncă din judeţ. Primele lucrări la drumurile comunale vor putea începe din luna octombrie a acestui an.

Anunţul privind lucrările pentru modernizarea drumurilor comunale din judeţul Gorj, finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, a fost deja publicat pe SEAP, licitaţia urmând a fi organizată pe 29 iulie. „Este publicat pe SEAP. Data licitaţie va fi 29 iulie. Este scos la licitaţie întreg pachetul de 264 de kilometri şi este licitată atât proiectarea, cât şi execuţia. Data limită pentru încheierea contractului este 16 august. După 16 august se va pleca la executarea proiectelor tehnice pentru fiecare tronson de drum aprobat”, spune deputatul Cosmin Popescu. În acest caz există şi posibilitatea ca firmele declarate câştigătoare să subcontracteze firme din Gorj. „Este o posibilitate. Să vedem ce consorţiu de firme va veni pe pachetul de Gorj şi Dolj pentru că pe 29 iulie noi suntem la licitaţie cu Dolj şi cu siguranţă cred că o să găsească, mai ales pentru proiectare, că şi în Gorj cei care au făcut devizele tehnice au fost bine primiţi pentru că nu au fost cu greşeli. Şi cred că până la urmă o să apeleze la specialişti din zonă în ceea ce priveşte proiectarea. În ceea ce priveşte execuţia nu ştiu să mă pronunţ la această dată. Depinde ce consorţiu de firme va veni pe acest pachet”, menţionează Cosmin Popescu.

Angajări în domeniu

Cel mai probabil lucrările vor fi demarate în toamna acestui an, în funcţie de cât de repede se va finaliza proiectul tehnic. Deputatul nu pune la îndoială faptul că pentru executarea drumurilor va fi nevoie şi de mâna de lucru a gorjenilor. „Am insistat către constructor ca proiectele tehnice să fie finalizate în maxim o lună de zile. Eu cred că din octombrie-noiembrie putem vorbi de primele lucrări. Cu siguranţă va fi angajată forţă de muncă necalificată şi calificată pentru că aceste lucrări impun şi forţă necalificată şi pe acele tronsoane vor căuta şi oameni din Gorj”, precizează Cosmin Popescu.

Îl linişteşte şi pe Călinoiu

Chiar dacă preşedintele Consiliului Judeţean Gorj şi-a manifestat nemulţumirea că în acest pachet nu au fost cuprinse şi două drumuri judeţene, Cosmin Popescu spune că există posibilitatea ca şi acelea să fie licitate. „Având în vedere că sunt aprobaţi indicatorii tehnico-economici la cele două drumuri judeţene bănuiesc că şi aceste tronsoane vor fi licitate. Pe mine m-au interesat aceste drumuri comunale pentru că de aceste tronsoane de 264 de kilometri se bucură cred că zeci de mii de oameni deoarece acoperă necesarul infrastructurii în fiecare localitate”, mai menţionează deputatul.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: