Cosmin Popescu, cel mai tânăr candidat cu şanse la alegerile parlamentare

Reporter: La 33 de ani sunteţi unul dintre cei mai tineri candidaţi cu şanse reale de a deveni deputat. Aveţi, pe lângă tinereţe, şi argumentul experienţei politice şi profesionale?

Cosmin Popescu: În ceea ce priveşte experienţa politică, sunt membru al Partidului Democrat Liberal din anul 2001. În anul 2004 am fost ales secretar general al organizaţiei PDL Gorj, iar din vara acestui an preşedinte interimar până la organizarea alegerilor. Ca experienţă profesională cred că am fost de-a dreptul norocos. Sunt absolvent al Facultăţii de Drept şi în anul 1999 am debutat ca jurist la Exploatarea Minieră de Cariere Jilţ şi Exploatarea Minieră de Subteran Dragoteşti. De la primul loc de muncă îmi amintesc că anul 1999 a fost unul foarte greu pentru minerit, marcat de concedii fără plată şi probleme în livrarea cărbunelui.

În anul 2000 am fost promovat consilier juridic în cadrul CNLO, lucrând rând pe rând la Serviciul Legislaţie, apoi Biroul Disciplină Contractuală, a continuat la Biroul Plan, Managementul Restructurării şi Pregătirii Privatizării. În 2005 eram deja director Resurse Umane şi Legislaţie Generală în cadrul SNLO, o răspundere majoră într-o companie cu peste 9.000 de salariaţi. În 2006 am fost numit secretar de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului, unde am rămas până în 2007, când Partidul Democrat a fost scos de la guvernare.

Vreau să reamintesc că atâta timp cât a fost la guvernare, PD-L a promovat trei secretari de stat gorjeni, iar după scoaterea noastră din guvern nici un gorjean nu a mai ocupat vreo funcţie de răspundere în administraţia centrală.

Reporter: Aspiraţi acum, cu şanse, la funcţia de deputat, care presupune experienţă în promovarea legilor. Cum credeţi că vă veţi descurca?

Cosmin Popescu: Încă de pe vremea când lucram la CNL Oltenia am participat la redactarea unor proiecte de acte normative care vizau compania noastră. Ca secretar de stat în MEC am întocmit şi susţinut în guvern proiecte de acte normative care vizau domeniul minier şi energetic.

Am depus în Parlament şi am susţinut în comisiile de specialitate legea privind reglementarea accesului exploataţiilor miniere la terenurile cetăţenilor şi justa despăgubire a acestora, lege care a şi fost adoptată ulterior. Cred că am acumulat ceva experienţă, dar recunosc că mai am multe de învăţat şi omul cât trăieşte învaţă.

Dar eu nu cred că un viitor parlamentar trebuie să facă doar legi. Votul uninominal te face reprezentantul unui grup de comunităţi, în cazul colegiului III a 18 comune de pe Valea Gilortului, Valea Amaradiei şi Valea Jiului. Aceste comunităţi au şi probleme concrete de zi cu zi, pe care le vor soluţionate: drumuri, canalizare, apă curentă, dispensare medicale şi mai ales locuri de muncă. Şi cât am fost secretar de stat am sprijinit toţi primarii, indiferent de culoarea lor politică, pentru obţinerea de fonduri şi aprobarea proiectelor. Un viitor parlamentar trebuie să facă inventarul problemelor cu comunităţile, să se asigure că sunt proiecte întocmite pentru rezolvarea acestor probleme, să urmărească la Bucureşti drumul acestor proiecte până la realizare. Având în vedere faptul că în Colegiul III comunităţile sunt sărace şi cu multe greutăţi, cred că menirea viitorului deputat este să fie mereu alături de ele.

Reporter: Va promova PD-L în continuare oameni din Gorj în posturi din administraţia centrală?

Cosmin Popescu: Cu siguranţă da. Este un obiectiv declarat al PD-L. Pentru asta trebuie să formeze guvernul. Eu sper ca votul din 30 noiembrie să desemneze câştigător PD-L şi să primim de la preşedintele Traian Băsescu însărcinarea să guvernăm România.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: