Cosmin Popescu: Proiect de 4,5 milioane de euro pentru spital

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, s-a întors cu veşti bune de la Bucureşti. Demarează procedurile de licitaţie pentru cele trei proiecte pe fonduri europene, iar un al patrulea proiect privind reabilitarea termoenergetică a spitalului a primit aviz favorabil din partea Ministerului Fondurilor Europene. De altfel, preşedintele Cosmin Popescu anunţă şi o rectificare bugetară.

Reporter: Aţi fost la Bucureşti. Ce discuţii aţi avut?

Cosmin Popescu: Am avut ceva discuţii tehnice la Ministerul Fondurilor Europene pentru cele trei proiecte care au intrat deja în faza de contractare, Casa Keber şi cele două proiecte pe drumuri. Casa Keber va intra cât de curând în procedura de licitaţie, licitaţia va fi la pachet, proiectare şi execuţie. De asemenea, am discutat, noi suntem pregătiţi cu documentaţia, pentru reabilitarea termoenergetică a Spitalului Judeţean de Urgenţă din strada Tudor Vladimirescu. Am discutat şi am convenit anumite detalii tehnice, am lămurit şi vom depune şi acest proiect, un proiect evaluat la 4,5 milioane de euro şi înseamnă reabilitare faţadă, înlocuire tâmplărie, reabilitare sistem termic şi înlocuirea a tot ce înseamnă şarpante şi izolaţie plafon.

Rep.: Toţi primarii din Gorj aşteaptă o rectificare bugetară. Va veni?

C.P.: Da, se discută, se fac analize, se fac simulări la nivelul Ministerului de Finanţe, cred că săptămâna viitoare va fi în şedinţa de guvern o primă dezbatere pe rectificare. Ceea ce mi s-a spus sigur, cheltuielile de funcţionare vor fi acoperite şi eu sper să vină şi pentru partea de dezvoltare, mai ales pentru dezvoltarea drumurilor judeţene şi întreţinerea de iarnă care este necesară atât Consiliului Judeţean, cât şi UAT-urilor din judeţul Gorj.

Rep.: Aţi luat vreo decizie în ceea ce priveşte finanţarea sportului gorjean?

C.P.: Aşa cum am promis, sper ca în luna septembrie regulamentul de acordare a sumelor rezultate din modificarea legii sportului, acel procent maxim de 5% să fie supus aprobării, să aprobăm de asemenea şi o limită maximă a bugetului şi pot să aplice şi să depună dosarele pentru a beneficia de bani pentru dezvoltarea sportului.

Vizualizări: 1,070

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: