Cosmin Tilincă a revenit pe teren

Golgheter al pandurilor în tur cu patru goluri reuşite, dar cu mai puţine meciuri jucate pentru că s-a accidentat grav la jocul de la Iaşi, Tilincă a revenit la pregătire pe teren de două zile. Atacantul şi-a reluat pregătirea normal cu echipa, intrând şi la jocurile şcoală cu mingea şi efectuând întreg programul echipei. În faza în care a avut loc incidentul de la Iaşi, Tilincă a suferit două accidentări destul de grave, fractură de claviculă provocată de portarul ieşenilor care l-a lovit cu pumnul, şi ruptură parţială de ligament colateral intern, cauzată de căderea portarului peste piciorul său stâng. Dacă peste fractura de claviculă a trecut mai uşor, fiind necesară o operaţie pentru a fi fixată şi prinderea unei plăcuţe metalice în umăr prin şuruburi, ligamentul colateral necesită mai mult timp pentru refacere iar tratamentul l-a început abia după sărbători.

Reporter: Cum e să revii pe teren după trei luni de pauză din nou pe teren-

Cosmin Tilincă: Am făcut un prim antrenament împreună cu colegii şi a fost solicitant pentru că am prins şi o vreme rea şi un teren mai greu pentru că a plouat. La primul antrenament a fost o parte pregătire fizică şi o parte cu mingea şi genunchiul s-a comportat bine la pase dar încă mai am reţineri la şut. Încă mai simt o mică jenă acolo dar cred că e pe drumul cel bun. A fost greu să prin prin prisma faptului că sunt în urmă cu pregătirea dar nu pot să zic că sunt la acelaşi nivel cu ceilalţi jucători. Am recuperat cât de cât din pregătire dar mai am mult de lucru pentru a fi la acelaşi nivel. Eu o să fac în continuare în plus antrenamente după ce se încheie şedinţa de pregătire să mai fac ceva în plus. Vreau să discut cu preparatorul fizic să mai fac ceva program după antrenamente. O să fac şi la sala de forţă în plus dar şi alergări. Acum simt încărcat genunchiul şi nu am mai fost la sală în prima zi dar o să merg din ce în ce mai des. L-am forţat şi e normal să fie mai greu la început. La fiecare antrenament care îl fac în plus, simt durere la orice mişcare în plus. Am făcut până acum doar alergări şi la început mă durea dar după un timp nu m-a mai durut. Am început să fac schimbări de direcţie şi iar a început să mă doară. E normal acest lucru pentru că genunchiul nu a mai fost solicitat de trei luni şi cum evoluez cu exerciţii el reacţionează pentru că se forţează. Trebuie să continui să fac forţă tot timpul. Acum am ajuns să fac toate antrenamentele, pase, şuturi, opriri sau întoarceri pe picior şi sprinturi. Luni l-am lăsat să se odihnească dar marţi am făcut normal tot antrenamentul cu echipa.

Rep.: Cum a fost în perioada aceasta să stai departe de jocuri, ţi-a lipsit terenul-

C.T.: Da, normal, dar mai ales grupul de colegi. Am tot alergat eu pe teren şi l-am tot văzut dar numai de pe margine. Acum e altfel şi cu băieţii acolo, mai fac ei glume, dar trece timpul şi e mult mai bine. Să tot alergi de unul singur e urât. Normal că mi-au lipsit jocurile pentru că am văzut şi meciurile amicale ale colegilor şi mă atrăgea mereu terenul dar nu puteam. Sper să pot să intru acum la primul meci, cât va decide domnul antrenor dar sper ca încet, încet să mă folosească la jocuri.

Rep.: Crezi că poţi să faci deja faţă la meciuri-

C.T.: E clar că nu o să pot la un meci întreg dar pe final de meci şi apoi câte o repriză şi încet să intru la capacitate maximă. Jocurile aceste îmi lipsesc care s-au făcut aici plus încă puţină pregătire deci mai e mult de muncă.

Rep.: Dar nu îţi e greu să faci antrenamente în plus faţă de ce fac ceilalţi colegi ai tăi-

C.T.: E greu dar trebuie să fac pentru a ajunge la nivelul de pregătire optim ca să pot rezista apoi la un meci. Va veni poate vremea să mă folosească şi nu-mi convine mie să nu pot fizic să rezist. Mai bine stau acum câteva etape la începutul returului să ajung fizic cu pregătirea şi după aceea să pot intra normal. Dar depinde dacă are nevoie de acum de mine. Suntem un lot omogen şi mulţi, deci sunt multe posibilităţi acum.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: