Costin: Cel puţin 30.000 de oameni de la companiile de stat îşi vor pierde locurile de muncă

Preşedintele BNS Dumitru Costin a spus, vineri la finalul întâlnirii cu reprezentanţii FMI, că a primit promisiuni din partea delegaţiei că restructurarea companiilor cu capital de stat va fi principalul subiect pe agenda de lucru cu Guvernul, urmând să fie disponibilizate minim 30.000 de persoane.

Costin a precizat că sindicatele nu au primit până în prezent un plan concret de restructurare a celor 18 companii cu capital de stat dar o estimare globală duce la cel puţin 30.000 de disponibilizări în mai multe domenii în perioada în care va urma.

"Ni s-a confirmat din partea unor reprezentanţi ai delegaţiei FMI că restructurarea companiilor cu capital de stat devine subiectul numărul 1 pe agenda de lucru cu Guvernul şi au promis că nu vor trata acest subiect strict macro uitându-se la cifre şi se vor uita şi la modul în care sunt manageriate aceste companii şi la modul în care pierd resurse, de cele mai multe ori pierderile fiind generate de furturi", a declarat Costin.

Potrivit lui Costin şi acum şi în perioada următoare 30.000 de persoane din companiile cu capital de stat îşi vor pierde locurile de muncă pentru că în bugetele acestor societăţi "nu-şi mai au locul şi salariile şi furăciunea".

Reprezentantul BNS a afirmat că în întâlnirea cu FMI a insistat pe o abordare complexă a acestor companii cu capital de stat nu doar pe indicatorii macro, fiind nevoie de o analiză în detaliu. "Din cauza unor contracte ticălos făcute companiile pierd sume uriaşe de bani şi ajung în situaţii incredibile cum sunt cele din sectorul energetic sau Compania Naţională Poşta Română şi toate oalele sparte le vor plăti lucrătorii trimiţi pe drumuri", a afirmat Costin.

Mai multe pe www.mediafax.ro

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: