Costul CEO cu certificatele de carbon ar putea ajunge la 600 de milioane de euro

Prețul unui certificat de carbon a trecut în premieră de 70 de euro și tendința este tot de creștere. Dacă anul trecut, Complexul Energetic Oltenia a plătit puțin peste 300 de milioane de euro pentru certificate, anul acesta suma ar putea ajunge la 600 de milioane de euro.

Potrivit lui Dan Vîlceanu, deputat PNL, compania a început să achiziționeze certificatele și probabil că o va mai face în limita a 200 de milioane de euro, dar diferența ar trebui să vină de la Ministerul de Finanțe, ca ajutor de stat.

Ion Rușeț, consilier al Directoratului, spune că un cost de peste 70 de euro pentru un certificat este peste orice estimare a experților care au întocmit planul de restructurare.

“Aceste costuri, care sunt peste estimările inițiale și peste estimările revizuite, vor crea probleme”, a spus Ion Rușeț.

Termenul limită pentru achiziționarea certificatelor de carbon este 30 aprilie 2022, pentru poluarea produsă în acest an. Compania trebuie să cumpere aproximativ 0,9 certificate pentru un megawatt.

Vizualizări: 1,330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: