Vântul scoate energia termo din piață două zile

Energia eoliană acoperă marți 27% din producția internă de energie electrică. Pe locul al doilea sunt hidrocarburile, cu o cotă de piață de 20%. Energia pe cărbune este abia pe locul 5, cu o cotă de 15%.

ANM şi a emis o atenţionare Cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului în zona de litoral a judeţului Constanţa, acolo unde sunt cele mai multe turbine eoliene. Potrivit ANM, în după-amiaza şi seara zilei de marţi (30 noiembrie), în zona de litoral a judeţului Constanţa vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 80-90 km/h.

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de vânt puternic, valabilă până marţi la ora 20, în zone din 17 judeţe.


Conform prognozei de specialitate, în intervalul 30 noiembrie, ora 10:00 – 30 noiembrie, ora 20:00, în Dobrogea, sud-vestul Olteniei, precum şi în vestul şi sud-vestul Olteniei vântul va avea intensificări, cu rafale cuprinse între 55 şi 75 km/h. Intensificări ale vântului vor fi şi la altitudini de peste 1.500 m în Carpaţii Meridonali şi de Curbură, cu viteze ce vor depăşi 75-85 km/h şi va ninge viscolit.

Vizualizări: 1,339

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: