Cotidianul: Greblă şi Ruşeţ, smecherii care vor să facă mine în curtea oricui

Cotidianul.ro atacă cei doi senatori de Gorj, Ion Ruşeţ şi Toni Greblă, despre care spune că sunt doi şmecheri care au modificat Legea minelor în favoarea concesionarior, favorizând astfel pe cei care vor să exploateze aurul de la Roşia Montană.

"Proiectul lui Greblă (preşedintele Comisiei juridice din Senat, una dintre cele mai importante comisii permanente din Parlament) şi Ruşeţ propune eliminarea certificatului de urbanism sau, după caz, păstrarea acestuia doar cu titlu informativ, de fotografie a locului. O altă modificare importantă prevede accelerarea avizelor de mediu şi a certificatului de descărcare de sarcină arheologică, toate sumele necesare urmând a fi suportate, la cerere, de către titularul licenţei de exploatare. Însă de departe cea mai scandaloasă modificare propusă de Greblă şi Ruşeţ la Legea minelor prevede ca exproprierea să se facă în numele statului român, direct de către titularul licenţei (care va avea dreptul, după exproprierea iniţială, la o nouă expropriere, dacă va fi necesar pentru dezvoltarea proiectului minier)!", se arată în ziarul Cotidianul.

Jurnaliştii de la ziarul Cotidianul susţin că Toni Greblă este foarte aproape de a trece la... UNPR!!!"Cât despre Toni Greblă şi despre resorturile care l-au determinat să iniţieze un proiect de lege criminal pentru interesele naţionale ale României, trebuie spus că acesta este marginalizat în PSD, de ceva vreme, şi nu mai e un secret pentru nimeni că deseori senatorul de Gorj "dansează" după cum îi "cântă" cei de la putere. De altfel, se ştie foarte bine în PSD că senatorul Toni Greblă este foarte aproape de a trece la UNPR. Şi singurul motiv pentru care Greblă şi-a putut păstra funcţia de preşedinte al Comisiei juridice din Senat şi nu a fost încă înlocuit cu un alt senator din PSD sau PNL este acela că opoziţia nu are majoritate, aşadar nu poate risca să piardă la vot preşedinţia uneia dintre cele mai importante comisii din Senat", arată sursa citată.

Vezi întregul articol AICI.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: