Nu-și plătesc amenzile, dar nici nu muncesc în folosul comunității

Sute de tineri din Târgu Jiu care au primit amenzi de circulație refuză să le plătească și nu vor nici să muncească în folosul comunității. Direcția de Venituri i-a chemat în instanță, a transformat amenzile neplătite în ore de muncă în folosul comunității, dar prea puțini sunt cei care dau curs deciziilor judecătorești.

De la cei mai mulți, autoritățile nu au cum să recupereze banii. Nu au niciun fel de proprietate pe numele lor, așa că nu le rămâne decât să încerce să-i oblige să muncească în folosul comunității în contul amenzilor neachitate. „Sunt tineri care nu lucrează sau studenți și nu putem să încasăm banii. Singura soluție care ne ajută este aceea de a identifica, de a forma acel dosar de executare silită care să demonstreze că acest contribuabil nu are venituri și noi putem să transformăm aceste amenzi în muncă în folosul comunității”, a spus Mariana Budulan, directorul Direcției de Venituri Târgu Jiu.

Sunt deja peste 500 de dosare care au ajuns în instanță. Nici măcar jumătate din tineri nu au prestat muncă în folosul comunității, așa cum au stabilit judecătorii. „Peste 500 de dosare sunt întocmite. Procedura este greoaie. Până la obținerea sentinței și  până la executarea muncii în folosul comunității, trece mult timp. Ni se întâmplă ca acele persoane să nu se prezinte și să presteze munca în folosul comunității. Noi nu putem să scădem amenzile respective. În jur de 150 de mandate au fost executate până acum. Foarte puține”, a mai adăugat Mariana Budulan.

Vizualizări: 1,354

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: