COTIZAŢIA: Răspunsul primit de sindicate de la CE Oltenia

Administraţia Complexului Energetic Oltenia ar putea reveni la vechea procedură de plată a cotizaţiilor, adică să le reţină de la salariaţi şi să le vireze sindicatelor, dar cu anumite condiţii.

Conducerea CEO dat un răspuns sindicatelor din companie după discuţiile privind modul de încasare a cotizaţiei. Prim-vicepreşedintele Ion Ruşeţ a declarat că propunerea administraţiei nu respectă decizia instanţei. În urma unui proces magistraţii au obligat CE Oltenia să reţină şi să vireze cotizaţia salariaţilor în conturile sindicatelor.

Ciurel pune condiţii

Administraţia a trimis o adresă prin care înştiinţează sindicaliştii că în şedinţa Directoratului din data de 3 septembrie s-a hotărât să se revină la reţinerea şi virarea cotizaţiei, dar în anumite condiţii. Ruşeţ spune că cele două condiţii impuse de administraţie sunt greu de atins pentru a putea beneficia de banii din cotizaţii în luna septembrie. Sindicatele trebuie să depună lunar tabele cu numărul de membri, dar şi cuantumul cotizaţiei, precum şi un angajament scris semnat de salariat prin care este de acord să i se reţină cotizaţia, cât să i se reţină şi în ce cont să fie trimişi. „Am primit o adresă prin care se spune că Directoratul a luat act de decizia instanţei şi a hotărât să se reţină cotizaţia, dar cu nişte condiţii. Prima, să transmitem lunar tabel cu salariaţi, cuantumul cotizaţiei, dar şi solicitarea expresă a salariatului privind reţinerea lunară, cuantumul cotizaţiei şi contul. Vă daţi seama că în câteva zile se dau fluturaşii, nu avem timp să strângem aceste angajamente. Noi am propus să depunem astfel de angajamente, dar nu cred că lunar. În aceste condiţii nu avem timp să facem toate aceste lucruri“, a explicat Ruşeţ, menţionând că sindicatele mici sunt singurele care se pot încadra în termene.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: