O singură candidatură pentru şefia Şcolii Populare de Artă

Cei care au dorit să conducă Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu nu s-au grăbit la depunerea proiectelor de management. Astăzi este ultima zi în care mai pot face acest lucru şi doar o singură persoană şi-a depus candidatura în acest sens. Printre favoriţii pentru ocuparea acestui post se numără şi directorul unei publicaţii locale, Sorin Călugăriţa. Jurnalistul spune însă că nu a luat o decizie în acest sens.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj spun că până ieri o singură persoană îşi depusese candidatura pentru postul de director al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu. Numele aplicantului este însă ţinut la secret. „Până acum s-a depus un singur dosar, înregistrat la registratură. Conform regulamentului prevăzut de ordonanţa în baza căreia se organizează concursul nu se poate da numele candidaţilor”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

Există zvonuri conform cărora persoana care şi-a depus planul de management este consilier al Mitropolitului Olteniei.

Călugăriţa: Nu m-ar tenta din punct de vedere financiar

Sorin Călugăriţa nu s-a decis încă dacă va participa sau nu la concurs. Jurnalistul spune că, deşi a primit propuneri în acest sens, nu ar fi tentat din punct de vedere salarial. „N-am depus nimic. Nu sunt hotărât. Vreau să ştiu cât de serios este acest concurs, nu ştiu cât de corect poate fi. Nu m-ar tenta din punct de vedere financiar. Salariul nu este motivant. Îndeplinesc condiţiile de participare, am şi doctoratul în folclor”, a spus Sorin Călugăriţa, directorul unei publicaţii şi edituri.

Susţinut de actualul director

Fostul director, Viorel Gârbaciu, s-a pensionat la începutul lunii iulie, fiind delegat interimar la cârma instituţiei până la organizarea concursului. “Este un concurs de competenţă, să sperăm şi am speranţa că cel mai bun va câştiga. Sorin Călugăriţa este din afara ariei instituţiei, dar aproape de instituţie, dincolo de faptul că e un om de suflet şi un om de construcţie şi asta poate contează cel mai mult. E un nume care din punctul meu de vedere ar trebui să fie luat în serios”, a spus Viorel Gârbaciu.  

CONCURS

Concursul de management se organizează la sediul Consiliului Judeţean. După expirarea termenului pentru depunerea a dosarelor şi până în data de 19 septembrie vor fi analizate planurile de management. Urmează ca până la data de 30 septembrie, candidaţii să susţină planurile de management în cadrul interviului.

Vizualizări: 250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: