Cotojman: Domnul Ciurel mă uimeşte!

Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, nu a renunţat la ideea de a face un miting de protest la sfârşitul lunii dacă nu va fi redeschisă cariera Bustuchin. Primarul face atacuri dure la directorul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, pe care l-a acuzat că a sistat orice demers pentru redeschiderea unităţii. În plus, Cotojman spune că Ciurel minte atunci când spune că această carieră a fost închisă din pricina numărului mare de strămutaţi, care cereau bani mulţi pe case şi terenuri.

Reporter: Domnule primar, credeţi că această carieră va fi redeschisă curând, mai ales cei din conducerea CEO au constatat că localnicii au purtat o vină în închiderea unităţii?

Liviu Cotojman: Am auzit ce declaraţii dă domnul Ciurel şi chiar mă uimeşte. Domnul Ciurel nu ştiu de unde a venit cu ideea asta, cine l-a informat l-a informat greşit, pentru că redeschiderea acestei cariere nu presupune strămutarea a 12 de gospodării. În total, în Stejari sunt 37 de gospodării nicidecum 120. În plus, tot frontul de lucru din zona respectivă era pe zone agricole, probabil două sau trei case ar fi trebuit strămutate.

Rep.: Şi atunci, ce se întâmplă, de ce credeţi că nu sunt făcuţi paşi pentru această carieră?

L.C.: Nu ştiu ce se întâmplă, dar este clar că nu se vrea redeschiderea. În condiţiile în care sunt rezerve de cărbune pentru 20 de ani, există o hotărâre de guvern care şi tot nu fac ceva.

Rep.: Vorbeaţi chiar şi despre un protest în cazul în care această carieră nu va fi redeschisă. Vă menţineţi poziţia?

L.C.: Da. Oricum văd că nu se doreşte acest lucru şi atunci voi face ce am spus că văd că spune tot felul de aberaţii. Iau serios în calcul acest miting de protest pentru că de când a venit domnul Ciurel la conducere s-a sistat tot. Eu vorbisem cu domnul Bălăşoiu şi spusese şi dumnealui că acolo e rezervă de cărbune şi că trebuie redeschisă.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: