Cozi la Taxe şi Impozite Locale

Tradiţia spune că este foarte bine să intri în noul an fără să datorezi niciun ban nimănui pentru ca anul viitor să te prindă cu mai mulţi bani în buzunar. Acesta nu este şi cazul sutelor de târgujieni care au datorii foarte mari la impozite sau care nu şi-au achitat nici până acum amenzi mai vechi. Acesta este şi motivul pentru care Direcţia de Taxe şi Impozite Gorj se confruntă zilele aceste cu un număr mai mare de chitanţe tăiate.

Târgujienii, superstiţioşi din fire, s-au grăbit şi nu prea la sfârşitul acestui an să-şi plătească taxele şi impozitele pentru ca noul an să nu-i prindă cu datorii la stat astfel încât reprezentanţii Direcţiei de Taxe şi Impozite Gorj au înregistrat anul acesta, ca în fiecare sfârşit de an, o creştere a celor care vin să-şi plătească dările. „Avem în medie de 100 de chitanţe tăiate pe zi, un număr destul de mare raportat la alte zile dar nu suficienţi de mulţi cetăţeni vin să-şi plătească datoriile la stat. Cei care vin sunt cei mai superstiţioşi aşa din fire, nu vor să intre în 2010 cu datorii”, a declarat Mariana Budulan, directoarea Direcţiei de Taxe şi Impozite.

Chiar dacă cei mai mulţi dintre datornici au datorii de ordinul milioanelor, ei nu vin să achite integral ci doar o mică parte din datorie pentru a avea sufletul împăcat că au achitat câte ceva.

Cele mai multe încasări se înregistrează la impozitul pe mijloacele de transport, autoturisme personale sau locuinţe, după cum afirmă Mariana Budulan. „Noi am vrea să avem mai multe încasări pentru că sunt foarte mulţi datornici dar e bine că de sărbători avem totuşi mai mulţi ca de obicei”, a declarat Mariana Budulan.

Cei care vor să mai scape de datorii înainte de trecerea în noul an trebuie să ştie că ghişeele vor fi deschise până pe 30 decembrie. „Îi aşteptăm în continuare pe cei care vor să scape de datorii şi sperăm să fie cât mai mulţi”, a declarat Mariana Budulan.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: