Craiova, cu moralul scăzut înaintea derby-ului cu FCSB

Universitatea Craiova nu are un moral foarte bun după eşecul înregistrat la Iaşi, în meciul din Cupa României. Corneliu Papură este dezamăgit că echipa sa nu s-a calificat dar acum se gândeşte la derby-ul de duminică cu FCSB.

Antrenorul Universităţii Craiova, Cornel Papură, a prefaţat derby-ul cu FCSB, de duminică, ora 20:30, de pe Arena Naţională, spunând că jucătorii săi sunt afectaţi după eliminarea din Cupa României (2-3 cu Poli Iași), dar că trebuie să se autodepăşească pentru a face faţă unei asemenea confruntări precum cea din week-end. Papură le dă ca exemplu elevilor săi atitudinea unei alte rivale, Dinamo, care a reuşit să învingă recent pe FCSB, în ciuda sezonului mai slab pe care îl parcurge formaţia din ”Ştefan cel Mare”. „Ne aşteaptă un meci important, trebuie să ne autodepăşim dacă vrem să reuşim ceva, să avem atitudine şi concentrare. Nici Dinamo nu a avut sezon extraordinar, dar s-au autodepăşit în meciul cu FCSB şi sper şi noi să facem acelaşi lucru. Nu cred că este nimic jucat după etapa a doua, mai sunt multe puncte în joc. Nu cred că se poate spune că pierdem toate obiectivele săptămâna aceasta dacă vom fi învinşi, dar este important să câştigăm pentru a ne distanţa de ei, fiindcă apoi avem două meciuri acasă. Echipa stă rău la capitolul moral, primind gol în prelungiri la Iaşi. Dar trebuie să trecem peste asta, altfel putem să rămânem acasă. Suntem dezamăgiţi cu toţii, dar dacă vom rămâne în această stare putem să renunţăm şi să spunem că nu e pentru noi această luptă. Dacă vrem ceva, atunci trebuie să arătăm, jucătorii trebuie să aibă curaj, personalitate, în meciuri ca acesta se văd jucătorii puternici”, a declarat Papură într-o conferinţă de presă.

Corneliu Papură spune că palmaresul dezastruos al Craiovei în meciurile cu FCSB nu ar trebui să conteze pentru psihicul jucătorilor săi la meciul de duminică, deşi în acelaşi timp el însuşi este marcat de faptul că nici ca jucător nu a reuşit o victorie pe terenul Stelei.

„Statistica nu cred că mai contează. Ce relevanţă a mai avut în Cupă că am câştigat cu 5-2 în campionat la Iaşi? Trebuie să intri în meci, să-ţi câştigi duelurile, indiferent de adversar. Nu contează ce a fost în alte meciuri, ci numai ce faci în cele 90 de minute. Nu contează că avem nu ştiu câte înfrângeri pe terenul lor. Nici eu nu am câştigat în Ghencea, spre exemplu. Este unul din marile mereu regrete din punct de vedere fotbalistic”, a declarat Papură.

Papură a revenit asupra partidei de la Iaşi, menţionând că principalul regret după această eliminare este că Universitatea nu va avea ocazia să joace o finală de Cupă pe terenul propriu.

Vizualizări: 1,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: