Credit de milioane de lei la Termo Rovinari

Complexul Energetic Oltenia a făcut licitaţie pentru a găsi primi un împrumut pentru o lucrare de investiţie la Termocentrala Rovinari. Acest credit pentru investiţie este garantat de Eximbank. În bugetul CEO se arată că această companie va face investiţii în valoare de a 956.194 mii de lei, iar 495.188 mii de lei provin din credite.

Licitaţia pentru obţinerea banilor necesari pentru finanţarea parţiala a blocului 4 din Rovinari a fost obţinut de BRD şi BCR este de 86,394,473.47 RON, restul fiind garantat de Eximbank. Investiţia totală este de 143.000.000,00 lei.

Compania va avea un termen de graţie de 4 ani, de la data emiterii de către Banca de Export – Import a României EXIMBANK S.A. a scrisorii de garanţie in numele si contul statului. În această perioadă vor fi plătite comisioanele si dobânzile aferente. Banii vor fi traşi eşalonat, pana la expirarea perioadei de gratie, cu posibilitate de prelungire, iar perioada de rambursare este 6 ani, după expirarea perioadei de gratie. Rambursarea creditului se va face in 12 rate semestriale egale. Creditul va fi garantat cu o scrisoare in numele si contul statului emisa de Banca de Export- Import a României EXIMBAK S.A., reprezentând maxim 80% din valoarea creditului. Pentru diferenţa rămasa neacoperita garanţiile vor fi negociate si stabilite cu banca, beneficiarul va garanta cu bunuri mobile, imobile si cesiuni de creanţă.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: