Credite pentru crescătorii de animale

Peste 100 de crescători de animale din Gorj au accesat credite pentru finanţarea activităţilor curente, de la băncile care au încheiat convenţii cu APIA. Creditele le oferă oamenilor posibilitatea de a-şi primi subvenţiile înainte de a plăţile integrale. Potrivit conducerii APIA Gorj suma confirmată prin adeverinţe a fost de aproximativ 600 mii de lei.

Agenţia de Plăţi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj va mai elibera adeverinţe crescătorilor de ovine şi caprine până la sfârşitul lunii noiembrie. Asta întrucât după data de 1 decembrie vor fi făcute plăţile efective. De o perioadă mai lungă pentru solicitarea adeverinţelor beneficiază crescătorii de bovine, termen care se extinde până spre sfârşitul lunii ianuarie, deoarece plăţile se vor face după data de 1 februarie, cel mai probabil din bugetul anului viitor. „Până în momentul de faţă, am emis 121 de adeverinţe, respectiv 85 de adeverinţe pentru crescătorii de bovine şi 36 de adeverinţe pentru crescătorii de ovine şi caprine. Per total, în adeverinţele pentru crescătorii de bovine au fost înscrise 1438 de capete, suma solicitată spre creditare fiind de 431.400 de lei. De asemenea, în adeverinţele emise crescătorilor de caprine şi ovine au fost înscrise 6.646 de capete, iar suma solicitată spre creditare a fost de 132.920 lei”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.

Cuantumul înscris în adeverinţă este de 300 de lei pe cap de bovină şi 20 de lei pe cap de ovină/caprină. Valoarea creditului va fi cuprinsă între 90%-100% din suma înscrisă în adeverinţă, în funcţie de banca creditoare, pentru beneficiarii ajutoarelor naţionale tranzitorii în sector animalier-schema decuplată de producţie în sector carne specia bovine.

STATISTICĂ

În judeţul Gorj, până la termenul limită de 20 iunie 2014, au fost depuse 3.694 cereri, pentru un număr de 22.197 capete bovine. Pentru ajutoarele naţionale tranzitorii (ANT ) – schema decuplată de producţie în sectorul ovine/caprine,  au fost depuse 885 cereri pentru un număr de 139.967 capete ovine/caprine.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: