Creţan: Acordul este o trădare a liderilor de sindicat

Sindicalistul Constantin Creţan critică acordul semnat duminică de sindicatele lui Gabriel Căldăruşe, Eugen Iovan şi Aurel Nanu Mic cu administraţia. Creţan spune că aceste acorduri nu au nicio valoare juridică şi le va contesta în instanţă în perioada următoare. Mai mult, Creţan a precizat că aceste acorduri reduc drastic veniturile salariaţilor din Complexul Energetic Oltenia. Prin aceste acorduri, minerii şi energeticienii pierd 600 de lei la prima de vacanţă şi pierd integral cota de cărbune şi energie.

Rep. : Ce au pierdut salariaţii CEO prin semnarea acestor acorduri?

Constantin Creţan: Au pierdut, şi vă dau exemplul cel mai concludent, la prima de vacanţă era media de 4.100 lei, minimul era de 3.000 lei, ei au obţinut 2.400 lei, mai puţin 600 lei, cota de energie şi cărbune pierdută integral, echipamentul de protecţie şi de lucru redus la jumătate şi nu este nici în concordanţă cu legea. Acest acord este o trădare a liderilor de sindicat apropiaţi de administraţie şi care au interese.

Rep.: De ce spuneţi că sunt trădători?

Constantin Creţan: În momentul în care eşti la masa negocierilor cu nişte federaţii reprezentative, nu avem sindicate reprezentative, acei lideri care fac acorduri cu administraţia în defavoarea salariaţilor nu pot fi numiţi decât trădători. Aceste acorduri nu au o valoare juridică, noi o să le acţionăm în instanţă, trebuie să continuăm să negociem un contract colectiv de muncă în care să nu se piardă drepturi.

Rep.: Când veţi începe demersurile de atacare în instanţă?

Constantin Creţan: Deja jurista Federaţiei Univers şi cu alţi jurişti lucrează la aceste documente de a ataca în instanţă, n-au niciun fel de valabilitate şi nu reprezintă absolut nimic. Până la urmă sunt suspendate negocierile, urmează nişte etape, etape care înseamnă conciliere şi mediere. Foarte posibil ca în cursul zilei de astăzi aceste acorduri să fie denunţate în instanţă.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: