Crețan i-a dat teme de casă lui Ciurel!

Liderii de la „Univers”, una din cele patru federaţii semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă din CE Oltenia, au fost invitaţi ieri la discuţii de administraţie. Marele absent a fost managerul Laurenţiu Ciurel. Sindicalistul Creţan susţine că nu face un capăt de ţară din această absenţă, dar a lăsat o serie de solicitări pentru administraţie.

 „Eu le-am spus foarte clar că aprobarea bugetului, că ei asta invocă, lipsa bugetului, este apanajul managerului, nu al lui Crețan, că eu sunt sindicalist, nu director. Sunt drepturi prevăzute în contract care trebuie date oamenilor? Dacă da, păi să le dea! E o discriminare totală în ceea ce privește prima de vacanță și mai ales cota de cărbune. Avem o lungă listă de doleanțe, pe care am înmânat-o celor din conducere și de la care așteptăm răspunsuri. Am scris acolo toate încălcările la Contractul Colectiv de Muncă și am cerut negocierea adiționalului la CCM”, a declarat Crețan.

Liderul sindical le-a cerut șefilor din administrație și precizări despre părțile semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă negociat și semnat anul trecut și în vigoare pentru 2013 și 2014. ”I-am întrebat dacă ne recunosc în continuare ca parte semnatară la CCM și au spus că da, dar cu mențiunea că nu mai sunt sindicatele reprezentative. De unde știu ei asta? Au vreo hotărâre judecătorească în acest sens și noi nu o știm? Până una alta le-am cerut să respecte hotărârile instanțelor din procesele cu colegii de la FNME prin care sunt obligați să rețină pe statul de plată contribuțiile membrilor de sindicat. Ne-au spus că există o hotărâre a Directoratului care prevede altceva și i-am întrebat dacă o hotărâre a lor e mai tare decât una a instanțelor de judecată? Așteptăm răspunsurile! Să își facă timp să ni le dea cât mai repede că, după cum am văzut, își fac timp mai nou să întocmească lista cu participanții la protestele din centrul orașului. Păi ce, suntem pe vremea Inchiziției? Nu e treaba lor cine și cât protestează”, a precizat Crețan.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: