Angajaţii CEO îl visează pe Ciurel după gratii

Circa 200 de mineri şi energeticieni au scandat, ieri, lozinci împotriva conducerii CE Oltenia şi a liderului PSD Ion Călinoiu, iar de pe scările Prefecturii Gorj a supravegheat protestul şi şeful poliţiei, Viorel Caragea. Unii dintre salariaţi au purtat cagule, pentru a nu fi identificaţi de conducere. Angajaţii au reacţionat după declaraţia directorului Aurel Medinţu, care a spus că în piaţă pot fi şi „panarame“. Panaramele fiind salariaţii care nu-şi fac treaba la locul de muncă. La această jignire angajaţii au răspuns cu mesajul: „La Ciurel în organigramă, Medinţu e o panaramă“. Ei au adus şi fotografii cu directorul Laurenţiu Ciurel după gratii şi pancarte cu tot felul de mesaje.

Angajaţii CE Oltenia au fost deranjaţi de declaraţia directorului Diviziei Energie, Aurel Medinţu, care a spus la un post local de radio că ar trebui să ne uităm cu atenţie la cei care sunt în Piaţa Prefecturii pentru că ar putea fi „panarame“. El a medintu_panaramaadăugat însă că împotriva „panaramelor“, adică salariaţii care nu-şi fac treaba la locul de muncă, ar putea fi luate măsuri, dar că oricum nu ar trebui să poarte cagule. „Dacă or fi nişte panarame care au o activitate necorespunzătoare în producţie şi se vor lua măsuri asupra lor pe linie profesională probabil o să sară în sus, că de aia s-au luat măsuri, că au fost la miting. Dacă sunt buni în producţie nu o să aibă nimeni de suferit niciodată“, a declarat acesta. Directorul a mai spus că cel mai probabil ei folosesc cagule pentru a ascunde faptul că protestatarii nu sunt angajaţi ai companiei.

Mai mult, managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat într-un ziar local că la protestele FNME de vineri au participat 67 de salariaţi ai societăţii. "În curând o să vedeţi lista cu dânşii şi o să vedeţi că sunt cam 10-15 familii", este declaraţia managerului. Sindicalistul Constantin Mitrescu a declarat că federaţia a comandat 300 de cagule, din cauza ameninţărilor administraţiei că vor fi concediaţi salariaţii care participă la pichetări. La protest însă doar câteva zeci de persoane şi le-au pus, restul le-au ţinut în buzunare.

„Călinoiu lasă-ne, ia-ţi acasă vicele!“

mineri_jos_calinoiuAngajaţii companiei sunt nemulţumiţi că au pierdut la salariu, în medie, 600 de lei. Ei mai spun că ultima încălcare a contractului colectiv de muncă este tăierea primei de vacanţă. Cer să se respecte contractul de muncă şi să se înceteze cu presiunile asupra lor. Angajaţii au ţinut minte şi îndemnul directorului Laurenţiu Ciurel „Daţi-mă în judecată!“ şi au pus mesajul pe unele din pancartele afişate în piaţă. Ei au mai strigat „Cu Ciurel şi Răuţ am picat din lac în puţ“, „Securistul bolşevic ne-a făcut salariul mic“, „Stop presiunii pe salariaţi“ sau „Călinoiu lasă-ne, ia-ţi acasă vicele!“.

„Acum 10 zile, Ciurel era dispus să încalce legea”

Liderii de sindicat au comentat pe marginea anunţului făcut de administraţie, potrivit căruia negocierile nu vor începe deoarece bugetul de venituri şi cheltuieli nu este aprobat. Ei au amintit că negocierile trebuie purtate pe o proiecţie bugetară şi că nici anul trecut nu s-a lucrat pe un buget aprobat şi este doar un mod de a amâna negocierile. Liderul de la Cariera Peşteana, Dan Pârvulescu, a mai spus că în urmă cu câteva săptămâni directorul Laurenţiu Ciurel era dispus să încalce contractul şi legea şi să negocieze cu Sindicatul Mine Energie Oltenia. „Acum zece zile directorul general a spus că aşteaptă o săptămână să fie înfiinţat Sindicatul Mine Energie Oltenia ca să negocieze cu dânşii. Atunci avea buget aprobat? Atunci era dispus să încalce legea? Întreb şi eu“, a declarat Pârvulescu.

„Conducerea aduce în discuţie mereu lipsa bugetului aprobat, în loc să le explice oamenilor de ce au venituri mai mici anul acesta, cu toate că energia produsă şi vândută este mai mare. Suntem de acord să ne aşezăm la masa negocierilor, alături de celelalte federaţii reprezentative şi semnatare, pentru a putea respecta prevederile contractului colectiv de muncă şi a legislaţiei în vigoare pentru a renegocia clauzele cu efect periodic convenite între părţi“, au mai transmis liderii de sindicat.

Liderul sindical Constantin Mitrescu a mai spus că autorizaţia pentru pichetări în Piaţa Prefecturii este valabilă inclusiv miercuri, iar dacă administraţia nu ca dori să discute cu FNME , atunci vor iniţia proteste cu până la 2000 de oameni.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: