Mine Energie Rovinari, un alt sindicat „majoritar“. Vezi cine e şeful!

Sindicalistul de la Cariera Tismana, Gabriel Căldăruşe, a pornit un proiect pentru înfiinţarea unui sindicat majoritar, cu baza în zona Rovinari. Căldăruşe a confirmat ieri că acesta este un proiect separat de Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO), cel iniţiat de Ion Ruşeţ. Pe de altă parte, liderii care au aderat la proiectul lui Ruşeţ spun că nu ştiu despre această variantă şi aşteaptă apelul la Tribunal pentru înregistrarea SMEO. Surse spun că în realitate acesta este un proiect menit să acopere eşecul înregistrării SMEO.

După eşecul de săptămâna trecută al înregistrării Sindicatului Mine Energie Oltenia, anunţat ca fiind organizaţie majoritară în CE Oltenia, liderii de sindicat s-au repoziţionat şi se gândesc la o altă variantă.

Gabriel Căldăruşe, lider de sindicat la Tismana, a confirmat că vrea să înfiinţeze un sindicat care să aibă baza la Rovinari, care să aibă cel puţin 80% din lucrătorii din zona Rovinari. El a mai spus că noul sindicat este separat de SMEO şi că va fi majoritar. „Separat de SMEO, dar care până la urmă se vrea tot un sindicat majoritar. Mai sunt 11 sindicate care se rup de FNME. Nu preiau nici un proiect, practic se va porni tot de la proiectul iniţial plus partea de minerit şi energie Rovinari. Se va numi Sindicatul Mine Energie Rovinari“, a declarat Căldăruşe. El a mai spus că în final toate aceste sindicate vor fuziona. Important este acum cine va reuşi primul să înregistreze sindicatul. „Vom fuziona pentru a forma un sindicat majoritar la nivelul CE Oltenia, ca să apărăm drepturile salariaţilor. În două-trei luni ne vom atinge scopul, sindicat majoritar“, a declarat Gabriel Căldăruşe.

Liderul sindical de la Cariera Lupoaia, Nicolae Bădiţă, a declarat că la acest moment variantă este tot SMEO şi că nu ştie de proiectul lui Gabriel Căldăruşe. „Nu ştiu de această variantă, întrebaţi-i pe ei. Nu s-a renunţat (n.red- la Sindicatul Mine Energie Oltenia), se face apel şi credem că soluţia va fi favorabilă. Varianta oficială este apelul, dacă au fost alte discuţii... Oricum se doreşte un sindicat majoritar la nivelul CE Oltenia“, a declarat Nicolae Bădiţă.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: