Spital privat, construit în mare secret la margine de Târgu Jiu

Un spital privat va fi inaugurat anul acesta în Târgu-Jiu. Construcția a fost ridicată în cartierul Preajba, pe un teren concesionat de la Primăria Târgu-Jiu. Noutatea pentru Gorj este că unitatea spitalicească va promova medicina tradițională chineză și vor lucra numai medici specialiști din China. Restul personalului va fi selectat  din Gorj. Deocamdată cel care deține spitalul nu vrea să ofere prea multe informații, de teamă să nu-i fie puse piedici. A ținut să precizeze faptul că este un parteneriat cu China.

Un spital privat a răsărit peste noapte în Cartierul Preajba și a fost ținut secret de autoritățile locale, care au concesionat terenul pentru construirea acestei unități. Primarul Municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a spus cu diferite ocazii că există posibilitatea înființării unei unități medicale private, însă nu a oferit niciodată această certitudine. Spitalul a fost construit în cartierul nou din Preajba, iar în apropiere se construiește și o biserică. Localnicii au aflat deja că vor avea un spital în zonă, iar alții credeau că este vorba de un cămin de bătrâni. „Am înțeles că se face un spital privat. S-a lucrat aici la foc continuu. Nimeni nu spune nimic. Am mai auzit și noi pe la muncitori, că va fi spital privat. Unii spun că ar fi vorba de un cămin de bătrâni. E ceva ciudat la mijloc, pentru că nu au pus nicio pancartă cu autorizația, cu șantier în lucru sau ceva de genul acesta. Oricum s-au mișcat foarte repede”, a precizat un localnic din Preajba.

Autoritățile confirmă construirea unui spital privat

Autoritățile locale, care au ținut secret până acum acest lucru, confirmă faptul că în Preajba s-a ridicat un spital privat pe un teren concesionat în condiții speciale de la Primăria Târgu-Jiu. „Nu cred că se construiește neapărat un spital privat, sau mai exact un spital cu un anumit domeniu de activitate. Noi am concesionat terenul în condiții speciale, cu dedicație pentru un anumit domeniu de activitate, sanitar sau social, nu știu exact. Din ce știu eu acolo se va desfășura activitate medicală, iar domnul care a făcut această investiție face demersuri pentru autorizarea unei secții sau a unui specific al acestui spital”, a precizat Aurel Popescu, viceprimarul Municipiului Târgu-Jiu.

Medicină tradițională chineză la Târgu-Jiu

Cel indicat de primărie drept proprietar al acestui spital privat este rezervat deocamdată în a da prea multe informații. Nicolae Călin se teme de problemele pe care le poate întâmpina până va deschide acest spital, care va fi o noutate nu doar pentru municipiul Târgu-Jiu și județul Gorj, ci pentru toată regiunea. „Nu vreau să ofer prea multe informații pentru că îmi este teamă să nu mi se pună bețe-n roate. Este un parteneriat cu chinezii și este vorba de un spital bazat pe medicină tradițională chineză, care va fi inaugurat anul acesta. Vreau să vă spun că aici vor lucra numai medici chinezi, iar restul personalului va fi încadrat de aici din Târgu-Jiu. Nu știu exact câte locuri de muncă vor fi”, a spus Călin.

INVESTITORI

În octombrie 2013, după o întâlnire cu o delegaţie de chinezi, primarul Florin Cârciumaru a vorbit despre interesul investitorilor pentru construirea unui spital la Târgu Jiu. Chiar a indicat ca locaţii probabile cartierul Preajba sau zona Narciselor. De atunci, nu s-a făcut nicio comunicare cu privire construirea spitalului, care va fi inaugurat în luna mai, în plină campanie electorală.

Vizualizări: 3,660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: