Creţan nu participă la miting şi atacă FNME

Schimbare de atitudine în cazul sindicalistului Constantin Creţan. Liderul a circa 500 de mineri din CE Oltenia a anunţat că nu va participa la mitingul organizat de Federaţia Naţională Mine Energie pentru că protestul este unul politic. Surprinzător, acum câteva luni Creţan a participat alături de aceiaşi lideri sindicali la protestul din Piaţa Prefecturii, ţinând discursuri agresive la adresa premierului Victor Ponta şi directorului general Laurenţiu Ciurel.

Constantin Creţan a declarat că nu va participa la mitingul programat să aibă loc joi, 10 septembrie, în Piaţa Prefecturii, împotriva conducerii CE Oltenia. El susţine că motivul pentru care nu va merge în piaţă este că liderii lucrează la CE Oltenia şi sunt situaţii în care ei reprezintă administraţia. A dat numele lui Marin Golea şi Gheorghe Etăgan, cu care s-a întâlnit la instanţă sau la Comisia de Dialog Social de la Prefectură. Motivul lui Creţan pare tras de păr pentru că  90% din liderii de sindicat lucrează la CE Oltenia. „Sincer să vă spun mă doare faptul că nu pot să particip la asemenea acţiuni, dat fiind că este interesul salariaţilor. Mi-am călcat pe orice orgoliu şi am ieşit o dată cu ei în stradă, au trădat oamenii. Din FNME, Golea Marin are funcţie de jurist şi mă întâlnesc cu el în instanţă. Gheorghe Etăgan, mă întâlnesc  cu el la Prefectura Gorj, îl reprezintă pe Ciurel la Prefectura Gorj. Nu mai vorbesc de alţi lideri de sindicat care sunt puşi pe funcţii cheie, care au titulatura de lider de sindicat şi în acelaşi timp reprezintă administraţia“, a spus Creţan la Radio Infinit.

„Cred că el e mai apropiat de Ciurel, decât Golea sau Etăgan“, i-a răspuns sindicalistul din bazinul Rovinari, Constantin Mitrescu. El a spus că Etăgan e simplu membru la FNME, iar Golea lucrează la CEO aşa cum lucrează şi alţi lideri. Creţan apărea în prima linie la miting, în februarie 2015, alături de aceşti lideri pe care-i critică acum, Marin Golea, Gheorghe Etăgan, Dan Pîrvulescu sau Constantin Mitrescu. Mitrescu spune că acesta şi-a schimbat atitudinea pentru că a revenit alături de Ciurel. „A găsit un os de ros. Ciurel l-a tras de partea lui. Ştiţi că atunci când l-a distanţat puţin a început să urle, să-i facă plângere la DNA, cu cazul Volintiru, iar acum l-a ademenit din nou Ciurel“, a mai spus Mitrescu.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: